• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

03.02.2018

17:16

KIŠNI VIKEND: Pljuskovi do ponedeljka, pa sunce!

Vesti

KIŠNI VIKEND: Pljuskovi do ponedeljka, pa sunce!

Podeli vest

Danas i sutra cela Srbija naći će se na udaru kišnog ciklona, a najgore će proći jugozapad zemlje, upozoravaju meteorolozi! Međutim, prema njihovim rečima, nema straha od izlivanja reka i poplava

Do promene vremena dolazi usled Đenovskog ciklona, koji stiže iz Crne Gore i Bosne, pa će za vikend biti pljuskovi sa grmljavinom. Prognozira se da će da padne od 10 do 30 litara kiše po kvadratu za samo jedan dan, koliko nekada padne za ceo februar.

30 litara
kiše po kvadratu
pašće za
samo jedan dan

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će se na udaru obilnih padavina naći Drina i Lim, koje već sa punim koritima dolaze iz Bosne i Crne Gore.

- Đenovski ciklon se iz dana u dan premešta i sa sobom nosi vremenske nepogode u vidu pljuskova i grmljavina. Nakon Slovenije, Bosne i Crne Gore, na red dolazi Srbija, ali na sreću bez mogućnosti od poplava i izlivanja reka. Najviše padavina se očekuje na jugozapadu zemlje, gde je moguće da nivoi Drine i Lima dođu do nivoa granice odbrane od vanrednih poplava jer će za jedan dan pasti oko 30 litara kiše po metru kvadratnom. I u ostalim delovima zemlje takođe će biti kišovito i nešto hladnije, ali sa znatno manjim količinama padavina - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, kišni ciklon neće dugo trajati i prestanak padavina očekuje se već u ponedeljak.

- Postepeno razvedravanje očekuje se početkom naredne sedmice, kada nas predstoje hladna jutra, ali suvi i pretežno sunčani dani. Merenja će biti oko proseka, a živa u termometru kretaće se od devet do 13 stepeni, koji se očekuju od četvrtka. Kratkotrajni pljuskovi mogući su samo u utorak i sredu. Tako ćemo narednih sedam dana imati red kiše, red sunca - dodaje naš sagovornik.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set