• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

04.02.2018

10:41

DODELJENJE ZLATNE KACIGE! U Kruševcu završen konkurs za pisanu formu i karikaturu!

Vesti

DODELJENJE ZLATNE KACIGE! U Kruševcu završen konkurs za pisanu formu i karikaturu!

Podeli vest

Tema 26. Zlatne kacige za pisanu formu i karikaturu bili su "Pregovori" a za mlade do 18 godina "Škola". Na ovogodišnji konkurs pristigao je veliki broj radova iz Srbije i inostranstva. Danas su u Kruševcu proglašeni dobitnici konkursa Zlatne kacige za 2018. godinu

Žiri je Prvu nagradu za karikaturu dodelio Muhamedu Đerleku iz Novog Pazara. Drugu nagradu poneće Luc Vremmen iz Belgije, a treću Saša Dimitrijević iz Niša. U ovoj kategoriji dodeljeno i 12 diploma iz desetak zemalja u okruženju, kao iz Turske, Ukrajine i Rusije.

Zlatna kaciga  za priču "Ovo jeste moj potpis, ali…" pripala je  Vladislavu Vlahoviću iz Crne Gore, za pesmu  Vojislavu Miliću iz Beopgrada, a za aforizam Dragiši Pavloviću Rasinskom iz Kruševca. Nagradu "Rade Brka" za 2018. godinu pripala je  Veselinu Milićeviću iz Vrbasa.

Prvu nagradu za mlade do 18 godina za karikaturu i strip poneće Nikolina Jovanović iz Pančeva. Druga nagrada pripala je Evi Ostojić iz Čačka, a treća Filipu Karanu iz Beograda. Specijalne nagrade u ovoj kategoriji pripale su Milici Todorović iz Čačka i Minji Kovač iz Pančeva.

Prva nagrada za pisanu formu za mlade do 18 godina dodeljena je Muhamedu Durakoviću iz BiH, druga Milici Miždalo iz Belog Potoka, a treća Teodori Radonjin iz  Dolova kod Pančeva. Specijalne nagrade u ovoj formi dodeljene su Đorđu Živkoviću iz Belog Potoka i Ahmedu Halibašiću iz BiH.

Nagrade dobitnicima biće uručene 1. aprila na Dan šale, do kada će se saznati i ko je ovogodišnji nosilac titule Vitez od Čarapanije.

                                                                                                        




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set