• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/SHNT Beograd

14.02.2018

21:22

HOKEJAŠI NA TRAVI MOGU DA SE POHVALE: Novoosnovani klub "Sreten Adžić" iz Jagodine, postaje motor razvoja hokeja NA FAKULTETIMA I ŠKOLAMA CENTRALNE SRBIJE!

Vesti

HOKEJAŠI NA TRAVI MOGU DA SE POHVALE: Novoosnovani klub "Sreten Adžić" iz Jagodine, postaje motor razvoja hokeja NA FAKULTETIMA I ŠKOLAMA CENTRALNE SRBIJE!

Podeli vest

Na Fakultetu pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu, Jagodina, hokej na travi za kratko vreme postao je veopma popularan sport među studentima, za šta je zaslužan rad i neprekidno angažovanje profesora doktora Živorada Markovića, redovnog profesora Fakulteta iz oblasti fizičkog vaspitanja i sporta

Nakon ostvarivanja saradnje sa profesorom Antonijem Antonovim, Evropskom hokejaškom federacijom i nakon nekoliko susreta i zajedničkih treninga sa već postojećim srpskim klubovima i brzog napredovanja ove aktivnosti na Fakultetu, javila se potreba za formiranjem kluba.

SHNT Beograd

Profesorka Dr Violeta Jovanović, dekan Fakulteta i počasni predsednik novoformiranog kluba, prilikom pozdravne reči na Skupštini.

Na dnevnom redu Osnivačke skupštine našle obavezne tačke izbora predsedništva kluba, usvajanje statuta, upravnog i nadzornog odbora, gde su u prisustvu dekana Fakulteta, prof. Dr Violete Jovanović obavljeni prvi i veoma značajni koraci u formiranju kluba. 

Profesorka Violeta Jovanović jednoglasno je odabrana za počasnog predsednika kluba, dok će dužnost na ovoj funkciji vršiti i glavni inicijator formiranja kluba prof. Dr Živorad Marković.

SHNT Beograd


Na samom početku skupštine, pored pozdravnih reči prisutnih, novoformiranom klubu dodeljen je naziv Hokej klub “Sreten Adzić”. Odabir baš ovog naziva inspirisan je dobro poznatim imenom osnivača prve učiteljske škole u Jagodini 1898, gde će se sada na ovaj način pokazati poštovanje i poverenje koje studenti i profesori imaju prema Fakultetu pedagoških nauka, koji je kao ustanova podržao i pomogao osnivanje kluba i čiji če studenti i profesori upravo biti članovi.

- Srećna sam i zahvalna profesoru Živoradu Markoviću što smo i u oblasti sporta na naš Fakultet doneli još jednu novinu koja će po svemu sudeći imati mnogo uspeha u svom daljem postojanju.

(FOTO) JAGODINA CENTAR HOKEJA NA TRAVI JUGOISTOČNE EVROPE: U srcu Pomoravlja, okupili su se predstavnici SEDAM ZEMALJA!

Takođe smo pokazali da na još jedan način umemo da budemo avangardni i hrabri, jer sam sigurna da se u mnogim sredinama širom zemlje ovako nešto ne dešava kao kod nas– rekla je profesorka Violeta Jovanović, dekan Fakulteta i počasni predsednik novoformiranog kluba, prilikom pozdravne reči na Skupštini.

SHNT Beograd

Sa jasnim vizijama koje profesor Živorad Marković ima zajedno sa studentima, Hokej klub “Sreten Adzić” sada će zvanično učestvovati u prvenstvu Srbije i promovisati hokej na travi na ostalim učiteljskim fakultetima u Srbiji, na fakultetima Kragujevačkog univerziteta i u srednjim i osnovnim školama centralne Srbije.

- Zahvalni smo profesoru Živoradu Markoviću koji je kratko u ovom sportu ali ima jasan put razvoja ove olimpijske discipline u Srbiji. Formiranjem hokej kluba “Sreten Adzić“ i njegovim uključivanjem u prvenstvo, hokej kao sport dobija na kvalitetu. Uz pomoć SHNTS i nas lično nadamo se da će u toku ove godine nastati novi klubovi hokeja na travi na prostoru centralne i zapadne Srbije, poručio je Miro Jotić, gen.sek. SHNTB.

(FOTO) HOKEJAŠI NA TRAVI DELILI PRIZNANJA: Na izmaku godine, zadovoljni ostvarenim NISU ZABORAVILI NAJZASLUŽNIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloš

pre 6 godina

Svaka čast inicijatorima ovog poduhvata. Lepo je videti da se hokej širi na prostore gde ranije nije bio zastupljen. Veliki pozdrav od hokejaša iz Subotice.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set