• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2018

06:54

HOĆEMO PROLEĆE! Danas oblačno, kiša i susnežica, na istoku jak vetar!

Vesti

HOĆEMO PROLEĆE! Danas oblačno, kiša i susnežica, na istoku jak vetar!

Podeli vest

 U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom, ujutru i sa susnežicom, samo u Timočkoj Krajini, na severu Vojvodine i na planinama sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača

Češće padavine očekuju se ujutru i pre podne, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području mestimično i jak, jugoistočni i istočni, na jugu Banata povremeno sa udarima olujne jačine.

Uz jak i olujni vetar na planinama istočne Srbije moguća je pojava snežnih nanosa. 

Jutarnja temperatura od -1 do 4 C, najviša dnevna od 1 C na severu i u Timočkoj Krajini, do 8 C u centralnim i južnim krajevima. 


U Beogradu će biti pretežno oblačno, veći deo dana bez padavina, samo je povremeno moguća slaba kiša, a ujutru i susnežica.

Očekuje se umeren vetar, povremeno i jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura će biti oko 1 C, najviša dnevna oko 4 C.

U petak u većem delu Srbije se očekuje prestanak padavina, samo će se u Timočkoj Krajini zadržati oblačno vreme sa snegom. 

U subotu na severu suvo, u ostalom delu sa slabim padavinama. 

Od nedelje veoma hladno uz nove snezne padavine i formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača. 

U jutarnjim satima umeren i jak mraz, a dnevna temperatura ispod nultog podeoka.

Od nedelje pa do 1. marta na području Srbije biće ledeni dani, u jutarnjim satima biće umeren, lokalno i jak mraz, a u većini mesta u zemlji temeprature će se kretati od -10 do -5 C, dok će dnevna temperatura biti od -6 do -2 C.

Očekivana visina snega je od 5 do 10 cm na severu, od 10 do 20 cm u ostalim predelima, a na planinama lokalno i više. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set