• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. B.

23.02.2018

21:38

'PETLOVČANI' MOGU DA 'POČEŠLJAJU BABU' I SA DRUGE STRANE REKE: Opet radi skela preko Zapadne Morave!

Vesti

'PETLOVČANI' MOGU DA 'POČEŠLJAJU BABU' I SA DRUGE STRANE REKE: Opet radi skela preko Zapadne Morave!

Podeli vest

Za 400 domaćinstava i 1.800 stanovnika pomoravskog sela Kukljin, koje Srbija ali i čitav svet znaju kao Petlovac po kultnoj TV seriji "Selo gori a baba se češlja" Radoša Bajića, rešen je najveći problem 

U prisustvu čelnika Gradske uprave Kruševca, predvođenih gradonačelnicom Jasminom Palurović u Zapadnu Moravu porinuta je skela, koja je prethodnih meseci bila na popravci 

Meštani sela Kukljin se uglavnom bave poljoprivredom i skela im je od životnog značaja.

- Bliži se početak polkjoprivrednih radova, a veliki deo obradivog zemljišta meštana ovog sela je sa druge strane Zapadne Morave. Narednih dana očekuje se da će skela biti spremna za upotrebu - rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.  

Vrednost investicije, odnosno gradnje nove skele teške oko 10 tona je 200.000 dinara, a sredstva su obezbedili meštani i Mesna zajednica Kukljin. Sve radove, bez novčane naknade, izveli su radnici  JP "Gradska toplana". 

Skela će raditi svakog dana tokom celog leta, a skeladžije će raditi i po potrebi na poziv meštana ovog kraja, čulo se danas u Kukljinu. 

Zanimljivo je i da od Trstenika nizvodno pa sve do Jasike kod Kruševca nema nijednog mosta preko Zapadne Morave. 

R. B.

Meštani Kukljina i okolnih sela čije su kuće na levoj obali za prelazak na drugu obalu, gde su im njive i bašte, oduvek su koristili skelu, ali je ona koja je porinuta 1981. godine izrabljena pa ju je i zbog bezbednosti trebalo obnoviti. 

- Hteli smo da napravimo mostić da se služimo, makar bio i drveni. Dali smo čak pare da to uplatimo, ali od toga nije bilo ništa- kaže Dragiša Blagojević iz Kukljina.

 - Ova skela nam je sve - kaže meštanin Milan Savić.

Tokom poljoprivrednih radova preko Zapadne Morave skela pređe i po više stotina puta. Radno vreme meštanima, baš kao i skeledžiji je od jutra do mraka.

Odgovornost  je velika, priča skeledžija Miroslav Đokić. 

R. B.

- Često radimo noću, dešava se da se pokidaju sajle, problem su i veliki vodostaji- priča Đokić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Trtica

pre 6 godina

A jel ne možemo zajedno rešiti ljudima taj zivotno važan problem???

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set