• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. T.

10.03.2018

09:08

LEKARKA IZ HITNE POMOĆI JE REKLA: "NEMOJTE DA SE DERETE NA MENE!" Suprug preminule Vesne iz Vranja najavljuje TUŽBU PROTIV ZDRAVSTVENOG CENTRA!

Vesti

LEKARKA IZ HITNE POMOĆI JE REKLA: "NEMOJTE DA SE DERETE NA MENE!" Suprug preminule Vesne iz Vranja najavljuje TUŽBU PROTIV ZDRAVSTVENOG CENTRA!

Podeli vest

Porodica Vesne Zdravković Simović iz Vranja koja je preminula nakon što, prema njihovim rečima, hitna pomoć nije želela da dođe po pozivu i ukaže joj pomoć, najvljuje tužbu protiv odgovornih u Zdravstvenom centru Vranje

Samo dan pre tragedije, Vesna je obavljala kupovinu za proslavu punoletstva ćerke Anđelije 14. aprila, a ironija sudbine je htela da će joj na taj dan biti održan četrdesetodnevni pomen.

Vesnin suprug Veroljub Simović, pukovnik u penziji, kaže da je ogorčen nesavesnim i neljudskim postupanjem osoblja hitne pomoći.

- Mi smo Vesnu u utorak oko 16 sati odveli u internističku ambulantu zbog povišenog pritiska i jake mučnine, tamo joj je urađen EKG za koji su rekli da je u redu, dali joj tablete i pustili je da ide kući.

Po povratku kući, Vesni je bilo sve gore, krenulo je stalno povraćanje uz crvenilo i nadutost lica, pa sam pozvao hitnu pomoć  - kaže Veroljub.

OPTUŽBE NA UMRLICI PREKRILE VRANJE! Porodica preminule na nesvakidašnji način optužila Hitnu pomoć za njenu PRERANU SMRT!

Međutim, ženska osoba iz hitne pomoći, rekla je da je Internistička ambulanta "viša instanca" i da je on sam dovede u hitnu pomoć.

- Da je Vesna bila u stanju da je ja dovezem, to bi svakako učinio. Moja ćerka je počela da vrišti i moli da lekari spasu njenu majku, na šta je gospođa, ako se tako može nazvati, uzvratila: "Nemojte da se derete na mene!" - dodaje Veroljub.

Kada su Vesnu u vrlo teškom stanju nekako dovezli do hitne pomoći, primila je naredna smena.

Uprkos pokušajima reanimacije, Vesna je preminula u ambulanti hitne pomoći, kako je ustanovljeno, od infarkta.

Informer


Veroljub, inače srčani bolesnik sa ugrađena četiri baj pasa, ogorčeno tvrdi da ne može da tvrdi da je došlo do lekarske greške, ali dodaje da ne može da razume da zdravstveni radnici mogu da budu bezosećajni i neprofesionalni poput osobe iz hitne pomoći kojoj ne zna ime niti poziciju.

- Oni su dužni da hitno reaguju i spasu život pacijentu, pa niko ih ne zove iz zabave. Zbog toga sam rešen da podnesem tužbu protiv odgovornih zbog nemara i nesavesnog rada, to dugujem Vesni. Znam da će biti teško doći do pravde i samo se bojim da na kraju ne ispadne da sam ja kriv za smrt svoje supruge - kaže Simović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
citateljka

pre 6 godina

Bahata Srbija, korumpirani radnici a pogotovu u zdravstvu - na srecu ne zivim vise u nekadasnjoj domovini vec u zemlji koju sam najvise mrzela ali u kojoj hitna pomoc dolazi na poziv bez obzira da li je samo pritisak, povracanje ili sta drugo u pitanju jer se uzrok ne zna a moze biti smrtonosni ishod ako se pomoc ne pruzi odmah. Ova radnica izgleda nema kvalifikaciju za svoje radno mesto pa bi je trebalo odmah otpustiti i kazniti.

Ivan

pre 6 godina

To nije samo u Vranju. U svim gradovima je tako. Bezobrazni, bezobzirni i neodgovorni

123

pre 6 godina

Nisu oni krivi. Drzava je kupila hiljade policijskih automobila, dok su kola hitne pomoci iz donacije mrske nam EU.

Frst Street 6

pre 6 godina

To treba sve otpustiti i nikada vise dozvoliti da obavljaju taj posao zbog njihove nehumanosti, a drugo osuditi ih na po 10 godina zatvora

Alvin

pre 6 godina

on su pod zakletvom da spase ljudski zivot nego su zaista bezobrazni i nevadpitani ljudi koji rade u hitnoj pomoci tako su bezobrazni i u Nisu koje isto rade u hitnoj.

Ivan

pre 6 godina

Tako je i u Leskovcu dispicer odlucuje o zivotu i smrti .Hitnu pomoc treba zatvoriti oni postoje samo da primaju plate i ispijaju kafe na radnom mestu

ja

pre 5 godina

Ne daj boze da moram u neku od bolnica u Srbiji.Sve jedno u kom gradu.Svuda je isto iako po nekad izgleda da je u Beogradu bolje.Jeste bolje ali samo ako poznajete nekoga ko ce da vas "progura" inace ste na****bali.Ni jedno zanimanje mi se ne gadi u Srbiji osim doktora i advokata.Na zalost to je istina.Ja takodje radim u zdravstvu ali ne u Srbiji.Nazalost,sve sto vam pisem je 100% istina. Ne mogu sada da vam pisem sta sve ja dozivim dole kod stomatologa.Napisacu samo jedan mali deo tek da znate.O higijeni da ne pricam.Rukavice se ne stavljaju jer ih nerviraju.Sredstvo kojim mi ispira usta prosao datum na flasi.To sam videla dok je doktor telefonirao.Telefonira pa se cese po masnoj kosi koja je malo duza i posle toga mi stavi te prljave rucetina u usta a ne opere ruke.Godinu dana mi je trebalo da zaboravim taj miris njegove masne kose. Ni sama ne znam kako ga nisam uhvatila za gusicu.Jedini razlog je bio sto je bilo tri nedelje pred Novu godinu i bilo sta da sam uradila ostala bih bez zuba.Horor.Ne pitajte. U jednoj ordinaciji higijena se obavlja tako sto sipaju vodu i sredstva u neku plasticnu kadicu.Oni misle mi smo glupi.Ne mogu da se raspravljam jer posle nece da mi zavrse na vreme.To su sitnice ali posle tih sitnica imam infekciju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set