• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

13.03.2018

08:08

BURA U ŠABAČKOM PORODILIŠTU! Inspekcija utvrdila: LEKARI NISU KRIVI ZA SMRT SEDAM BEBA!

Vesti

BURA U ŠABAČKOM PORODILIŠTU! Inspekcija utvrdila: LEKARI NISU KRIVI ZA SMRT SEDAM BEBA!

Podeli vest

U Šapcu bura zbog navodne smrti sedam beba za dva meseca. Tri mrtvorodene, četiri rodene rano

U Opštoj bolnici "Laza K. Lazarevic" u Šapcu, tokom prva dva meseca 2018. godine rodene su 162 bebe, a preminula je samo jedna, saopštio je menadžment ove ustanove povodom tvrdnji da je u porodilištu umrlo čak sedmoro novorodencadi. Ovim povodom u šabačkom porodilištu sproveden je inspekcijski nadzor i unutrašnja kontrola, kojom je utvrđeno da propusta lekara - nema.

Tragom ove alarmantne vesti, koja je nedavno osvanula u medijima, a koju ovdašnji lekari kategoricki pobijaju, direktnog sagovornika, ipak, nismo našli. Direktor dr Slobodan Popović samo nam je kratko rekao da se odgovor na svako pitanje nalazi - u saopštenju.

U tom saopštenju, menadžment objašnjava da su od sedam beba tri bebe mrtvorođene, dok su još četiri rodene prerano. Zbog toga su odmah morale biti upućene u tercijarne ustanove gde lekari nisu uspeli da se izbore za njih.

STRAŠNE VESTI! U 2017. IZUMRLO ČAK 40.000 SRBA: Prošle godine imali smo najgori priraštaj U ISTORIJI NAŠE ZEMLJE!

Mrtvorođene bebe su one kod kojih je na prijemu u Službi ginekologije konstatovano da fetus nema srčane radnje. Najčešći razlozi za ovo su nekontrolisane trudnoće, anomalije, te prevremena rođenja, navodi menadžment bolnice.

Iako neslavne, ovakve brojke su, kaže se u saopštenju, uobičajene i za opštu bolnicu, i za teritoriju grada, kao i za statistiku Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Lep i human posao...a ipak hleb sa.... sedam kora...!!

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set