• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2018

11:44

VUČIĆ FORMIRAO SAVET ZA POPULACIONU POLITIKU: Za prvo dete 100.000 dinara jednokratno, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće 12.000 dinara tokom 10 godina, a za četvrto dete 18.000 dinara tokom 10 godina!

Vesti

VUČIĆ FORMIRAO SAVET ZA POPULACIONU POLITIKU: Za prvo dete 100.000 dinara jednokratno, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, za treće 12.000 dinara tokom 10 godina, a za četvrto dete 18.000 dinara tokom 10 godina!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u obraćanju javnosti objasnio da je Vlada Srbije donela odluku o formiranja Saveta za populacionu politiku i predočio neke od konkretnih mera kao što su davanje predloga, mera i stručnih analiza kako bi se pomoglo siromašnim delovima Srbije gde je veći prirodni priraštaj

- Za prvo dete obezbedili smo 100.000 dinara jednokratno, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, treće 12.000 dinara tokom 10 godina, a za četvrto dete 18.000 dinara tokom deset godina. Ova mere odnose se na decu rođenu od 1. januara 2018. godine - rekao je predsednik Vučić.

Mere će važiti od 1. jula, ali će se primenjivati od 1. januara 2018.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mica

pre 6 godina

Oj- ha radosti za Sandzak i Jug Srbije ( Presevo i Bujanovac). Jedino ce oni jos dodatno eksplodirati u natalitetu a mi cemo jos to da placamo. A pa da sta ja to pricam ?! To su ipak nasi gradjani. Pare ne resavaju ovaj problem vec prave vrednosti. Kako je moguce da jedino Srbi sa Kosmeta imaju pozitivan prirodni prirastaj a em zive u velikoj neimastini em su stalno zivotno ugrozeni. I opet imaju vise dece. Nama nije doslo glave 5 vekova turske okupacije, sve bune i ratovi koje smo vodili a doci ce nam lazne vrednosti koje se promovisu rijalitima i tzv. ljudskim pravima koje promovise EU. Neko jednom rece i nazalost bi u pravu: " ko zadnji izadje nek' ugasi svetlo".

kimi

pre 6 godina

TO STO CE MO PLACATI JE NAJMANJE VAZNO...MNOGO VAZNIJE TO STO SI POMENUO TE NEKE ZAPADNE VREDNOSTI KOJE NAM UVALJUJU...NEMA OPSTAKA VRSTE ZIVOTINJSKE A I LJUDSKE..TO CE RECI NARODA BEZ RAZMNOZAVANJA..I PORED LICNOG PRAVA DA IMAS ILI NEMAS PORODA TREBA UVESTI POREZ ZA ONE KOJI NEMAJU DECE A NEMAJU BIOLOSKIG OPRAVDANJA ZA TO...I ETO PARA ZA OVO STO SE PREDLAZE...

Jasmina

pre 6 godina

Gde ima ljubavi, ima i dece. Muz i ja radimo na tome da dobijemo trece dete, jer se volimo. A sada, jos i ovakva finasijska podrska, izvanredno!

malakit

pre 6 godina

Ljubav? Mnogo nas je vise koji smo solo a neki nikad nisu bili u vezi ili su i nevini u 40. Sve se moze kad ima ljubavi... Nema je to je poenta. Vise niko nikog ne voli muskarci sve vise mrze zenski rod a zene ili su sponzoruse ili se okrecu brizi o zivotinjama posto decu nemaju sa 30+ "Nobody loves no one" Cris Isak Wicked game.

Hedona

pre 6 godina

Za prvo dete obezbedili smo 100.000 dinara jednokratno, za drugo dete 10.000 dinara mesečno dve godine, treće 12.000 dinara tokom 10 godina, a za četvrto dete 18.000 dinara tokom deset godina. Ova mere odnose se na decu rođenu od 1. januara 2018. godine. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Dejan

pre 6 godina

A sta je sa nama sto smo dobili trece dete u oktobru prosle godine? Nas ko sisa, nase dete ne postoji za ovih 10 godina, ono nine u planu? Zar da mi sad za mesec i po dana ostanemo bez 8 godina pomoci od drzave, nama izgleda pada sve sa neba. Znaci drzava priznaje trece dete samo od januara 2018. Oktobar 2017 je vanzemaljac izgleda!!!!!

Dana

pre 6 godina

Ne znam sta da vam kazem, dajte djecu na usvajanje, pa pocnite opet.

Stranac

pre 6 godina

Pa znaci po tvome, sad bi sve generacije od 90-ih pa i nize isto trebale da traze nadoknadu.. Jbg kralju, moli se bigu za zdravlje deteta, i radi na jos jednom pa da dobijes neku funancisku pomoc.. Sve u svemu ovo i nije lose za netalitet.. Ako su vec jedino pare stimulitet da se radjaju deca.. A upravo to ne radjanje dece su evropske vrrdnosti i tako si pravi evropljanin sto je tuzno i strasno i jako bolesno..

ana

pre 6 godina

Ovo ce biti velika podrska parovima od strane drzave.

Filip Trajković

pre 6 godina

Ovo je dobra odluka srpskog predsednika , da se pojača natalitet kod nas.

Alhemičar

pre 6 godina

Veoma dobar potez i odluka da se popravi populaciono stanje i da nam natalitet poraste .

Peđa

pre 6 godina

Ovo je ozbiljna finansijska podrška bračnim parovima da se odluče za rađanje dece.

Nikola

pre 6 godina

Srbija nikada do sada nije izdvojila više novca za novorođenu decu i za razne dodatke za majke. Trebamo da budemo ponosni na ovakvu populacionu politiku.

Vanja

pre 6 godina

Ovako se drzava odgovorno ophodi prema problemu koji ima. Svaka cast!

Rade

pre 6 godina

Ko ima volje, ima i načina da Srbija ide napred

Đura

pre 6 godina

Dobra ideja Ali bih pitao zašto se sposobnim samohranim majkama koje nemaju posao, sa tim ni sve uslove za odgoj deteta zbog finansiskog probala, oduzmu decu, daju staratelju kojem se plaćaju debele mesečne nadoknade, pa dajte te pare majkama pa će moći one same da odgajaju dete dok dete ne bude dovoljno staro za zabavište i dok majka me nađe posao? Drugo imam 37god ne oženjen i bez dece jer radim u NIS već 4god samo ugovorimo na 6 ili 12 meseci, tako 2god, pa promene agenciju i naziv radnog mesta i tako u nedogled, Dokle? Do penzije, ja od takvog posla nemogu da stvaram porodicu, kad će se više rešiti to. Ako 4godone radim svoj posao kvalitetno i profesionalne kad ću dobiti ugovor na neodređeno? Molim za anonimnost. Hvala i sve pohvale i podrška za vćVaš rad,Vlade i Predsednika Vučića, ali ima problema koji postoje, a Vučić i Vlafa nemaju pojma o tome, stoga se nadam da Vi možete da mu prosledite informaciju. Pozzz

Andrijana

pre 6 godina

Treba raditi na podsticanju radjanja i stvaranja svesti kod parova, da sto vise dece radjamo, brinemo o njima, gajimo ih, samo tako mi Srbi kao nacija mozemo duze opstati na nasoj planeti!

Lena

pre 6 godina

Buducnost je u nasoj deci toga svi trebamo da budemo svesni...

Kole

pre 6 godina

Osim novca treba i regulisati zakone koji se ticu porodilja.

Peca

pre 6 godina

Ovako nesto je potrebno da bi mladi imali podsticaj da osnuju porodicu sto pre.

bili piton

pre 6 godina

Albanci masovno kupuju nekretnine na jugu Srbije ,stigli su cak do Nisa ,sad ce u tim kucama i stanovima da prijave boravak Albanke sa KiM pa ce uzimati pare od drzave koju ne priznaju i ujedno povecavati brojnost svog naroda o nasem trosku .

Jasmina

pre 6 godina

Obezbedite porodiljama siguran posao kad se vrate s porodiljskog a ne da im ne produzavaju ugovor o radu

Vuk

pre 6 godina

Nadam se ce ovaj itekako znacajan novcani podsticaj pomoci parovima da se odluce da radjaju sto vise dece u buducnosti. Ovo je jako lepa vest.

Dzoni

pre 6 godina

Mere koje su donete za povecanje nataliteta su dobre, ali je potrebno je jos raditi na tome u buducnosti...

Brane

pre 6 godina

Ovo je već ozbiljna državna politika po pitanju opstanka naše nacije.

Natasa

pre 6 godina

A sta je sa majkama koje su rodile decu pre 1.januara 2018.strasno.Ali ja nisam radjala decu za drzavu i natalitet obe drzave nego za sebe i zato se trudim da ih skolujem i posaljem u drugu zemlju gde ce njihova licnost i znanje znati da se ceni i plati.

Dragan

pre 6 godina

A sta je ko vec ima troje dece? Trece dete je trece dete

Vuk

pre 6 godina

Ovo ce definitivno pomoci u povecanju broja beba u Srbiji. Bravo!

Nephalim

pre 6 godina

Imam puno drugova i drugarica 25-40... Svi smo samci i ne dozvoljavam onikome da to promeni. Roditelji se penju na glavu dabe... Musko drustvo je ili skroz solo ili imaju kobinacije. Devojke imaju kombinacije i sve vise se brinu o zastiti zivotinja i skupljaju pse (verovatno supstitut za decu). Niti ta pomoc stvarno moze da pomogne ljudima koji zele decu (prica o coveku kome sad ribu ili ga naucis da peca...). Zakasnilisu mnogo sa brigom o svom narodu svi smo postali samozivi sitnicari nema tu promene. Mozda i ima korz jedno 20-30 god pa ce da pravimo decu sa 50-60 ako dovoljno ucine da se ekonomska klima i standard zivota promeni za 180 stepeni... Jeftine su price kak ozivimo bolje kad znam koliko mi je trajalo 1000 din pre 10 god i kolko traje sad.

Milica

pre 6 godina

Ja sam majka troje, sada vec odrasle dece i svim srcem podrzavam ovu odluku Vlade i sigurna sam da cemo njene pozitivne rezultate vrlo brzo videti.

Nebojša

pre 6 godina

Odlicno ako ne izmisle diskriminaciju majki po visini primanja ili koliko ima porodica prihode. Iznos bi morao da bude za svaku majku garantovan i da se majke ne razlikuju ako rađaju decu. Mislim da ce postaviti uslove, granice i prepreke i da necw novac dobijati svaka majka. Ovome ce se obradovati samo jedan tamniji deo populacije Srbije.

Ena

pre 6 godina

Bravo za Vucica. Opet je dokazao da misli na buducnost Srbije

Miki

pre 6 godina

Lepa vest.Ovakav podsticaj majkama je zaista bio potreban u ovom trenutku.

JECI

pre 6 godina

Veliki podsticaj za sve mlade parove da se lakše odluče za proširenje svojih porodica.

Goran

pre 6 godina

Кад би морали да плаћају порезу нашли би се многи са ким ће имати дете! Овако се сви праве лудим. Села су пуна нежења, а девојке побегле у градове да надграђују нокте, траже спонзоре да се пластифицирају и постану неко и нешто што је ништа! Све животиње знају да продуже своју врсту, а наша омладина не зна! Треба јој то незнање наплатити и научити је шта јој је света дужност!

Boris2

pre 6 godina

Od necega mora da se krene u resavanju ovog velikog problema za Srbiju, finansijske mere zajedno za drugim merama koje ce sprovesti Vlada trebale bi u narednim godinama da poprave demografsku sliku Srbije.

Milan

pre 6 godina

Nadam se da će ovo biti stvarno podsticaj za mlade bračne parove.

Maja

pre 6 godina

Savet za populacionu politiku je neophodan. Kamo sreće da je i ranije formiran!

nikola

pre 6 godina

Ovo je odlicna vest za sve buduce roditelje,bez obzira kada je dete rodjeno i koje je po redu, bitno je samo da je dete.

pera

pre 6 godina

Premijer im izlazi u susret i daje bolju buducnost za njih i njihovu decu, a njima ne valja i vecito su uvek nezadovoljni.A sto i nama ne daju a sto ovo a sto ono, a sto nije za vec koje imaju troje i cetvoro dece....Premijer jer lepo rekao od nove godine, i od tada krece!

Marina

pre 6 godina

Vucic je povukao pravi potez i pokazao da je Srbiji zaista stalo da u skorijoj buducnosti bude vise beba!

Miloš

pre 6 godina

Prava odluka predsednika Vučića. Srbiji su potrebna deca, vreme je za bebe...

Zaharije

pre 6 godina

Vučić je rešio mnoge probleme u Srbiji pa še rešiti i problem slabog nataliteta. Moja podrška!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set