• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

23.03.2018

10:10

JOŠ SAMO MALO STRPLJENJA! Sneg u Srbiji još danas, OD UTORKA TEMPERATURA DO +15!

Vesti

JOŠ SAMO MALO STRPLJENJA! Sneg u Srbiji još danas, OD UTORKA TEMPERATURA DO +15!

Podeli vest

Sneg će u Srbiji padati još danas, ali nas od subote očekuje prestanak padavina. Već od ponedeljka temperature u porastu od 8 do 15 stepeni, najavljuju meteorolozi

Sneg će u Srbiji padati još danas, ali nas od subote očekuju prestanak padavina i porast temperature, najavljuju meteorolozi! Prema prognozi, sasvim je sigurno da je snegu i minusu došao kraj, ali nas i dalje očekuje nestabilno vreme sa dosta kišnih dana. Dnevne temperature već od ponedeljka će biti u porastu i kretaće se od 8 do 15 stepeni. Prevrtljivo vreme sa smenom kišnih i sunčanih dana zadržaće se narednih devet dana, sve do kraja marta.

Prema rečima meteorologa, zima polako odlazi i temperature će narednih dana biti u blagom porastu. Od utorka sledeće nedelje moguće su kiše, ali će dnevna temperatura ići od 12 do 15 stepeni, što je ispod proseka za ovo doba godine.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić najavljuje da će sneg prestati da veje danas do kraja dana u većini delova Srbije. Ipak, na jugoistoku i istoku Srbije, kao i na planinama sneg će vejati još nekoliko dana.

Prestaje da pada sneg
Sneg koji je je padao prethodna 24 sata od danas slabi, pa bi do kraja dana trebalo da stane u celoj zemlji Đorđe Đurić, meteorolog
Sve toplije
Do kraja ovog meseca živa u termometru skočiće na 19 stepeni

- Sneg koji je u pojedinim delovima Srbije padao prethodna 24 sata od danas slabi. Očekuje se da do kraja dana prestane da pada u celoj zemlji. Ipak, u jugoistočnim predelima naše zemlje i sutra se očekuje sneg, ali ne i velika količina. U nedelju nam stiže novo naoblačenje, pa će u većini mesta u Srbiji padati kiša, dok će na planinama i krajnjem istoku još padati sneg i susnežica. Nakon vikenda dolazi nam otopljenje, pa se sa snegom i hladnim danima sigurno pozdravljamo do sledeće zime - prognozira Đurić.

Naš sagovornik objašnjava da je hladni talas koji je prošle nedelje stigao iznad Srbije odložio dolazak pravog proleća. Ipak, krajem marta konačno stižu topliji dani i prolećne temperature sa iznad 15 stepeni.

- Zima posle ovog prošlonedeljnog hladnog talasa definitivno prolazi i neće više biti minusa i ledenih dana. Ipak, temperature su i dalje dosta ispod prolećnih proseka. Danas će najviša temperatura biti oko 4 stepena, a već sutra skočiće na 8 stepeni. Narednih dana biće sve toplije, a do kraja ovog meseca živa u termometru kretaće se između 13 i 19 stepeni - precizira Đurić i upozorava da bi naša zemlja mogla da se nađe na udaru veoma jakog vetra u nedelju.

- U košavskom području će u nedelju duvati veoma jak jugoistočni vetar. Najkritičnije će biti na jugu Banata, gde će udari vetra dostizati olujnu brzinu od čak 80 km/h. Međutim, posle ponedeljka ne prognozira se košava, već samo blagi porast temperature i poboljšanje vremena - priča Đurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Dobro je da ovo ne tvrdi "proslavljeni" Nedeljko Todorović, koji se obrukao za medalju svojom prognozom o kraju zime samo dva dana pre ovog prolećnog kijameta!

Miloš

pre 6 godina

Da, stvarno... I danas je dao veličanstvenu izjavu, kako je i ovo prelepo vreme (misleći na ovaj snežni talas) samo ako se čovek dobro obuče... Pokušava da bude duhovit, ali mu ni to ne ide od ruke. Ostalo mu je samo trčanje... Stvarno je sramota za RHMZ da toliko promaše kratkoročnu prognozu, bukvalno na 2 dana. U novoj Šarenici je zaista rekao da je zima gotova, da stiže proleće, a ono nedelja na ponedeljak sneg i to veći nego što je čitave zime bio... Bar da ćuti, nego mnogo voli da trči po televizijama, a realno, pojma nema...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set