• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

16.05.2018

12:08

17. MAJ  je jedan od najvažnijih dana u godini za decu u Srbiji, a evo i zašto

Vesti

17. MAJ je jedan od najvažnijih dana u godini za decu u Srbiji, a evo i zašto

Podeli vest

Gotovo da ne prođe dan, a da nas iznova ne šokira neki novi slučaj brutalnog zlostavljanja među decom, bilo u školi, bilo na nekom drugom mestu. A za koliko tek slučajeva vršnjačkog nasilja nikada ne saznamo, jer dete ćuti i trpi?! Statistika kaže da je svako četvrto dete u Srbiji žrtva nekog oblika vršnjačkog nasilja, što je alarmantan signal da moramo intenzivno i aktivno da se bavimo prevencijom vršnjačkog nasilja

Udruženje ,,Drug nije meta“, se kroz mnogobrojne aktivnosti od 2015. godine bavi edukacijom i prevencijom vršnjačkog nasilja, a 17. maja u Domu omladine sa početkom u 9.30 časova organizuje Drugu konferenciju o vršnjačkom nasilju.

Konferencija će okupiti eminentne domaće i strane stručnjake koji će udruženim snagama preneti svoja znanja publici, studentima pedagogije ipsihologije i budućim nastavnicima.

- Na konferenciji će prvi put stručna javnost u Srbiji dobiti priliku da se upozna sa finskim programom KiVa, najpriznatijim modelom prevencije vršnjačkognasilja u svetu kroz predavanje doktora pedagoških nauka i internacionalnog KiVa koordinatora Mari Kontio. Publika će imati prilike da se informiše istekne nova znanja kroz panel diskusije i predavanja u kojima će govoriti profesori Filozofskog fakulteta u Beogradu dr Dragan Popadić, dr Smiljka Tomanović, dr Jelena Vranješević, kao i dr Dragana Ćorić predsednica Udruženja ,,Roditelj“ i profesor Univerziteta u Novom Sadu, Ana Mirković izvršna direktorka Instituta za digitalne komunikacije, pravnik i kriminolog Biljana Kikić Grujić, ispred Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama i Tatjana Trajković, iz Centra za mame, kažu iz Udruženja ,,Drug nije meta“.

Na konferenciji koju su ove godine podržale kompanije Samsung i MediGroup, biće pokrenute brojne teme koje se odnose na prevenciju vršnjačkog nasilja - kako izgraditi prijateljsku atmosferu u vršnjačkim grupama? Kako naučiti svoje dete/učenika da konstruktivno rešava konflikte? Kako da razume i uvažava druge i istovremeno poštuje sebe i svoje potrebe? Koje tehnike treba da koristimo kako bismo razvili asertivnost kod dece/učenika? Zainteresovani će ujedno biti u prilici da ovladaju veštinama rešavanja konfliktnih situacija među vršnjacima i mehanizmima za kreiranje pozitivne i inspirativne sredine za rast i razvoj dece/učenika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set