• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.R./tanjug

22.05.2018

20:22

(VIDEO) BUJICE NOSILE SVE PRED SOBOM! Jako nevreme zahvatilo Srbiju, najugroženiji Nova varoš i Kuršumlija

Vesti

(VIDEO) BUJICE NOSILE SVE PRED SOBOM! Jako nevreme zahvatilo Srbiju, najugroženiji Nova varoš i Kuršumlija

Podeli vest

Jako nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je Novu Varoš u popodnevnim časovima. Veliko nevreme pogodilo i kuršumlijsku opštinu

Kiša i grad padali su neprestano skoro 20 minuta, pa je, po rečima meštana, šteta na usevima neminovana.

Obilna kiša i grad padali su neprestano skoro 20 minuta, pa je, po rečima meštana, šteta na usevima neminovana.

Ovo ne pamtim, da je kod nas ovoliko padalo, evo obelelo nam je dvorište kao da je decembar - izjavio je Milenko Matijević za Glas zapadne Srbije.

B.R

Dana Ćurčić uplašila se da ogromne količine vode ne poplave kuću i okućnicu.

Kako je krenulo da pada pomislila sam da će voda sve odneti. Uspela sam nekako da reagujem i da sprečim da se voda zadražava u mom domaćinstvu, a u međuvremnu je i stala kiša- , ispričala je Dana Ćurčić.

Veliko nevreme praćeno višesatnom kišom zahvatilo je danas popodne kuršumlijsku opštinu. Obilne kišne padavine izazvale su bujične poplave koje su nosile sve pred sobom a kako saznajemo od 18,00 sati zbog poplave je u prekidu saobraćaj na relaciji Kuršumlija-Merdare.

- Kiša je u intenzivnom pljusku za petnaestak minuta izazvala strahovite poplave koje su nosile sve pred sobom. Čak su od bujične vode pomerani traktori, ima i uginulih životinja, uništene su bašte, plastenici, voće....-kaže Goran Bojović iz Kosaničke Rače, sela kraj puta Kuršumlija - Merdare, dok su poplave kako saznajemo u lokalnoj samoupravi zahvatile i ostala sela kuršumlijske opštine gde su na lokalnim putevima primetni odroni i znatna oštećenja.

B.R

Na udaru su bili sela Kosanica, Rudare,Degrmen i čitav taj pojas. Putevi su poplavlјeni, a voda se prema svedočenju meštana tih sela bukvalno sliva u rekama sa okolnih brda. Voda je odnela traktor i automobil u selu Rača, a kako javlјaju sa terena, prodire u kuće i dvorišta koja su blizu reke Kosanica. 

- Situacija je zaista loša. Trenutno je najgore u selu Rača i okolini. Ekipe su krenule na teren i kasnije će se znati kolika je šteta. Najgore je što kiša i dalјe pada- potvrdio je predsednik Opštine Kuršumlija Radolјub Vidić. 

B.R

Predsednik Mesne zajednice Rudare Dragan Rajković kaže da je svih devet sela i osam zaseoka potpuno uništeno.
- Voda je prodrla u jednu kuću, odnela dve bandere, a voda kulјa sa svih strana. Ovo ej potpuna katastrofa i sva sela su potpuno dosečena od ostatka sveta- dodaje Rajković. 

B.R

On dodaje da je nedavno kiša izazvala plavlјenje puteva u istom kraju i tada je uvedeno vanredno stanje. Ono je još uvek na snazi, ali je sada situacija mnogo gora.
- Prvo je pola sata padao grad, a onda je krenula kiša. Polјa sa kukuruzom i voćarski zasadi su potpuno uništeni. Trenutno voda i dalјe nadolazi i malo nedostaje da prekrije magistralni put Niš- Priština- kaže Aleksandar Lukić iz kuršumlijskog sela Rudare.
Ono što je loše je činjenica da se Kosanica uliva u Toplicu i ide ka Prokuplјu i Žitorađi, gde takođe već sat vremena pada kiša. 

ŽUTI METEOALARM U CELOJ SRBIJI DO ČETVRTKA: Upozorenje na pljuskove, grmljavinu, negde grad!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set