• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2018

18:52

NATO NAS JOŠ UBIJA! DR MILAN IVANOVIĆ: Srbi na Kosovu, pet puta više nego pre 1999. DOBIJAJU RAK!

Vesti

NATO NAS JOŠ UBIJA! DR MILAN IVANOVIĆ: Srbi na Kosovu, pet puta više nego pre 1999. DOBIJAJU RAK!

Podeli vest

Već 2000, prve godine posle bombardovanja, broj obolelih od karcinoma među kosovskim Srbima skočio je za 220 odsto, a od 2010. imamo pravu epidemiju raka. Kod Albanaca je situacija još gora, ali su oni dobili direktivu da ćute o tome, tvrdi doktor 

Srbi na Kosovu danas pet puta više obolevaju od raka nego pre NATO bombardovanja 1999. godine, upozorava dr Milan Ivanović, direktor Kliničkog bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici! U razgovoru za Informer, Ivanović kaže da nema nikakve sumnje da je ova crna statistika posledica dejstva osiromašenog uranijuma iz projektila koje je Alijansa bacila na našu zemlju tokom agresije.

Crne slutnje

Bojim se da će broj obolelih od raka u budućnosti još više rasti

dr Milan Ivanović

Prema njegovim rečima, već 2000, prve godine posle bombardovanja, broj obolelih od karcinoma među kosovskim Srbima porastao je za 220 odsto u odnosu na 1998, a od 2010. beleži se prava epidemija kancera. Kako kaže, situacija među albanskim stanovništvom je još gora, ali oni su dobili direktivu da ćute o tome. 

Nije gotovo

Dr Milan Ivanović kaže da se u budućnosti na Kosovu može očekivati još veći broj obolelih od raznih oblika karcinoma.

- Može se slobodno reći da je broj obolelih od raka među Srbima na Kosovu danas čak pet puta veći u odnosu na vreme pre bombardovanja. Nema nikakve sumnje da je uzrok toga osiromašeni uranijum iz NATO bombi. Samo u prvoj godini posle agresije, dakle tokom 2000, imali smo 220 odsto više slučajeva karcinoma nego 1998. godine. 

DR Milan IvanovićTnajug

DR Milan Ivanović

A onda je, posle 2010. godine, na Kosovu usledila prava epidemija karcinoma. Sve do 2016. broj obolelih se drastično povećao i što je najgore, taj rast se očekuje i u godinama koje slede. Ovo govorim samo oslanjajući se na podatke iz naših bolnica na Kosovu, a treba napomenuti da se mnogi oboleli leče u Srbiji - otkriva Ivanović.

Jedan slučaj dnevno

Možemo slobodno reći da na Kosovu svakog dana jedan Srbin oboli od karcinoma

dr Vlastimir Cvetković, kardiolog

On kaže da je situacija u južnim krajevima Kosova, gde su Albanci većina, još gora.

- Među Albancima takođe postoji nezapamćen porast obolelih od karcinoma, ali oni o tome ne govore. Imaju direktivu da ćute jer im ne ide u prilog da optužuju NATO i svoje mentore, koji su im omogućili nezavisnost - dodaje Ivanović za naš list.

Radiolog iz Kosovske Mitrovice Vlastimir Cvetković napominje da se u delovima naše južne pokrajine u kojima žive Srbi gotovo svakog dana pojavi novi slučaj karcinoma.

- Zvaničan broj obolelih među Srbima na Kosovu tokom 2016. godine je 194, ali tu nisu uračunati oni koji su se javili lekarima u privatnim klinikama i u bolnicama u Srbiji. To u prevodu znači da se svakog dana susrećemo sa bar jednim novim slučajem karcinoma - kaže Cvetković.

Kontrola terena

Predsednik udruženja "Milosrdni anđeo" doktor Nebojša Srbljak, koji već dve decenije istražuje štetnost po zdravlje od NATO bombardovanja, kaže za Informer da bi država mogla da smanji broj obolelih i umrlih od raznih vrsta karcinoma koje je izazvao osiromašeni uranijum.

- Sa jedne strane, potrebno je uraditi dekontaminaciju terena, ali i strogu kontrolu hrane i vode. Sa druge, neophodno je uvesti obavezne preventivne sistematske preglede ljudi, raditi tumor-markere - kaže doktor Srbljak.

Dr Cvetković: Viđao sam bebe sa
cistama, devojčice sa rakom dojke

Radiolog Vlastimir Cvetković u svojoj višedecenijskoj praksi imao je prilike da se susretne sa različitim, potpuno netipičnim vrstama karcinoma koje su nastale kao posledica NATO bombi bačenih na Srbiju tokom 1999. godine. On kaže da su se najgore kancerogene promene desile kod dece.

- Zvali su me jednom iz porodilišta i rekli mi da moram hitno da dođem da pregledam bebu staru dva dana. Utvrdio sam da ima tumor na kičmi. Zamislite to, tek rođeno dete ima tako tešku bolest. Druga beba, koju sam takođe lečio, imala je tumor na usnoj duplji, a pamtim i slučaj tek rođene devojčice sa cistom na jajnicima. Bio je i slučaj devojčice od 14 godina koja je imala rak dojke - kaže za Informer doktor Đorđević.

On navodi i da je kod jednog trogodišnjeg dečaka pre nekoliko godina otkrio tumor na štitnoj žlezdi, a kod osmogodišnjeg deteta kancer kostiju.

- Nije samo uranijum štetan. Mi zaboravljamo da su nas gađali grafitnim bombama, koje imaju štetna dejstva na ljudske ćelije, što izaziva karcinome koji odmah metastaziraju. Te bombe su najopasnije po decu jer menjaju strukturu ćelija, a ćelije kod dece su još u u razvoju - kaže Đorđević.


INFORMER U POSEDU KLJUČNOG DOKAZA NATO ZLOČINA: Italijanski sud utvrdio da je njihov vojnik umro od POSLEDICA ZRAČENJA U RATU 1999. OVO JE TA PRESUDA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Sramno je i bedno gledati i slusati razne lobiste ,raznih struka ,znalce i ne znalce ,po njima cemo u salatu stavljati osiromaseni uranijum ,umesto aditiva za rast je dobar u mleko ...Po tom Beogradu svaki sljam hoda ....pa to je mukabgledati pamwtnjakovice svaki dan po raznim televizijama ,mi Srbi smo stvarno cudan narod ,ono sto trpimo ,to ni ne rodjeni jos nebi....sramno

Dejan

pre 5 godina

Procitajte sta Dr. Radovanovic ima da kaze o ovome! On tvrdi da uranijum nema nikakve veze sa ovim, dao je izjavu za Blic ili je placen da da izjavu

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set