• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2018

15:51

U SRBIJI VIŠE MESTA NA FAKULTETIMA NEGO SREDNJOŠKOLACA: Na Pravnom sve manje prijava, velika zainteresovanost za matematiku i stomatologiju

Vesti

U SRBIJI VIŠE MESTA NA FAKULTETIMA NEGO SREDNJOŠKOLACA: Na Pravnom sve manje prijava, velika zainteresovanost za matematiku i stomatologiju

Podeli vest

Prvog dana prijavljivanja za upis osnovnih akademskih studija u Srbiji očito je da na fakultetima ima više mesta nego srednjoškolaca, ocenila je prorektorka za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu Nada Kovačević

Kovačević je navela da je na fakultetu bezbednosti prijavljeno više od 260 kandidata, na Pravnom fakultetu oko 520, što je, kaže, manje nego prošle godine.
Ona je nakon Sednice Senata Univerziteta u Beogradu novinarima rekla da na ETF-u ima više od 1.000 prijava, Matematičkom fakultetu više od 850, kao i da sa Stomatološkog fakulteta kažu da imaju više prijava u odnosu na prošlu godinu.

- Farmaceutski fakultet ima oko 200 prijava, Tehnički fakultet u Boru manje nego prošle godine.Osetiće se da imamo manje srednjoškolaca i da ima više mesta nego prijava za upis - rekla je Kovačević.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set