• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2018

14:20

400.000 EVRA ZA NIŠKU KARDIOHIRURGIJU: Dobili donaciju od američke vojske

Vesti

400.000 EVRA ZA NIŠKU KARDIOHIRURGIJU: Dobili donaciju od američke vojske

Podeli vest

Vojska SAD donirala je Kardiovaskularnoj i transplantacionoj hirurgiji u Nišu aparate i tehniku vredne 400.000 evra, koji će biti korišćeni na intenzivnoj nezi i u operacionim salama, a kolegijum te klinike odlucio je da ceo operacioni blok nosi ime Vudroa Vilsona, americkog predsednika iz vremena Prvog svetskog rata

Kako prenose lokalni mediji, šef klinike Dragan Milić izjavio je da bi, zahvaljujući ovoj donaciji, kapacitet klinike od 250 operacija godišnje mogao da bude uvećan na 700-800 operacija godišnje.

Navodi se da su donirani aparat za ekstrakorporalnu cirkulariju koji košta 220.000 evra, hiter-kuler za hlađenje pacijenata, ekmo-pumpa koja zamenjuje rad srca i pluća, digitalni mobilni rendgen aparat zajedno sa štampačem i najnoviji aparat za intraoperativno spašavanje krvi.
Pripadnici američke vojske koji su uručili donaciju učestvuju zajedno sa Vojskom Srbije u vežbi na jugu Srbije.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set