• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Barjaktarević

28.06.2018

13:22

(FOTO) OBELEŽEN VIDOVDAN U KRUŠEVCU: Ministar Đorđević položio vence na Spomenik kosovskim junacima

Vesti

(FOTO) OBELEŽEN VIDOVDAN U KRUŠEVCU: Ministar Đorđević položio vence na Spomenik kosovskim junacima

Podeli vest

Litija sa kivotom, ikonom  i barjacima Kneza Lazara, koju je predvodio srpski patrijarh Irinej prošetala je centralnim ulicama Kruševca do Spomenika kosovskim junacima, gde su ranije položeni venci

Proslava Vidovdana u Kruševcu počela je svetom Arhijerejskom liturgijom u crkvi Lazarici koju je služio patrijarh srpski Irinej sa sveštenstvom Eparhije kruševačke. 

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević položio je danas venac kod Spomenika kosovskim junacima u Kruševcu i odao počast povodom 629. godišnjice od Kosovske bitke.

Litija kroz Kruševacr.barjakterević

Litija kroz Kruševac

Ministar Ðorđević izjavio je da Kosovska bitka, koja se odigrala na Vidovdan 1389. godine, predstavlja simbol borbe za slobodu, protiv okupacije i protiv onih koji žele da srpskom narodu otmu ono što mu pripada.

- Vidovdan je veliki praznik za Srbiju i bitan je za našu istoriju. Vlada Srbije, Ministarstvo i Odbor za negovanje tradicija nastaviće da ovakve i slične manifestacije obeležavaju na pravi način i time sačuvaju sećanje na sve one koji su dali svoje živote za slobodu Srbije - rekao je Ðorđević.

Kruševacr.barjakterević

Kruševac

Ministar je svim građanima Kruševca čestitao Dan grada i istakao da je Kruševac u prethodnih šest godina napredovao po svim pitanjima, ali da uvek ima prostora i za dalji razvoj.

(FOTO) MINISTRU STEFANOVIĆU VIDOVDANSKA NAGRADA GRADA LAZAREVCA

 - Vlada Srbije podržava i pomaže svim lokalnim samoupravama u Srbiji, a način na koji se Kruševac razvijao može da bude primer svima drugim gradovima - istakao je Ðorđević.

U KRUŠEVCU OBELEŽENO 629 GODINA OD KOSOVSKOG BOJAr.barjakterević

U KRUŠEVCU OBELEŽENO 629 GODINA OD KOSOVSKOG BOJA

Organizator komemorativne svečanosti su Odbor Vlade Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i Grad Kruševac.

Povodom Vidovdana, koji Kruševac obeležava kao svoj Dan, u Kruševcu će biti otkriven i spomenik Kneginji Milici, postavljen na Trgu Despota Stefana, nedaleko od arheološkog parka Lazarev Grad.

Patrijarh Irinej u Kruševcur.barjakterević

Patrijarh Irinej u Kruševcu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sima

pre 5 godina

Vidovdan je praznik koji za Srbiju i njene gradjane mogo znaci. Kosovska bitka i Vidovdan su simbol srpstva na kosovu

Alhemičar

pre 5 godina

Vidovdan je najvažniji dan u istoriji Srbije , i mi ćemo ga uvek obeležavati i sećati se kosovskih junaka.

Bojan

pre 5 godina

Vidovdan je naša obaveza i naš put , koji ne smemo nikada zaboraviti .

Ana

pre 5 godina

Veliki praznik koji nas obavezuje i podseća na tužnu,ali slavnu prošlost!

Nikola

pre 5 godina

Kruševac je junački grad koji danas obeležava Vidovdan, i ministar Đorđević je položio vence na spomenik Kosovskim junacima.

Nena

pre 5 godina

Neka je vecna slava svim junacima koje su svoje zivote dali za slobodu Srbije ...

Pjer

pre 5 godina

Nikada ne smemo zaboraviti nevidjeno junaštvo Srba ,pred Turcima . Ni Austrija nije imala hrabrosti da se suprotstavi Turskoj ,već samo "mala" Srbija !!!

helena832

pre 5 godina

Nesmemo da zaboravimo na nase junake iz proslosti!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set