• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

06.07.2018

10:43

POTOP OPET PRETI SRBIJI! Proglašen CRVENI METEOALARM za sever zemlje!

Vesti

POTOP OPET PRETI SRBIJI! Proglašen CRVENI METEOALARM za sever zemlje!

Podeli vest

Večeras i u subotu na području Bačke, Srema, Beograda, Mačve i delova zapadne Srbije za samo nekoliko sati pašće i do 30 litara kiše po metru kvadratnom. Očekuju se i grad i olujni vetar

Oluja će ponovo protutnjati Srbijom! Meteorolozi kažu da nam večeras i u subotu preti nova serija obilnih pljuskova, koji će biti praćeni grmljavinama, žestokim udarima vetra, gradom i padom temperature za deset stepeni. Prvi na udaru nevremena naći će se već danas po podne stanovnici Mačve, Srema, Bačke, Kolubarskog okruga, šireg područja Beograda i delova zapadne Srbije, ali tokom noći nevreme će se proširiti na celu zemlju.

Republički hidrometeorološki zavod već juče je izdao "crveni meteo-alarm" za severozapadni i deo zapadnog dela, zemlje gde se i očekuju najjači olujni udari.

Meteorolozi upozoravaju da će u krajevima Srbije koje će pogoditi nevreme u veoma kratkom roku pasti i do 30 litara kiše po metru kvadratnom.

Tanjug

- U petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima očekuje se veća količina padavina, u većini mesta od 20 do 30 litara po metru kvadratnom, i to u kratkom vremenskom periodu. Intenzivnije nevreme lokalno će usloviti pojavu grada, olujnog vetra i obilnijih padavina. Upravo smo za ovaj deo zemlje i izdali crveni meteo-alarm, što predstavlja najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode. U ostalim delovima zemlje na snazi će biti narandžasti ili žuti meteo-alarm, što ne znači da bi ljudi u ovim krajevima trebalo da se opuste - rekli su u RHMZ.

Pljuštaće kao iz kabla
Za dva sata pašće kiše koliko obično padne za polovinu julaĐorđe Đurić
10 stepeni spustiće se temperatura za samo nekoliko sati danas po podne

Meteorolog "Weather2umbrella" Đorđe Đurić kaže da je pred nama 24 sata "žestokog nevremena", a da prvi na oprezu treba da budu stanovnici severozapadnog i dela zapadnog dela zemlje.

- Do kasnog popodneva u celoj zemlji će biti poprilično vruće, temperatura će se kretati od 29 do 33 stepena, a potom nam sledi "hladan tuš", odnosno prodor hladnog fronta sa severozapada. On će nam doneti obilne padavine, grmljavinske oluje, grad, jak vetar i nagli pad temperature. Pred nama je hladna noć, a u subotu se očekuje da maksimalna dnevna temperatura jedva pređe 23-24 stepena. U veoma kratkom periodu očekuje se da u pojedinim delovima zemlje padne i do 30 litara kiše po metru kvadratnom. O kolikoj količini je reč, dovoljno ilustruje podatak da nam u proseku u celoj zemlji toliko padne za 15 dana jula - kaže Đurić i napominje da će nevreme najpre zahvatiti Mačvu, Srem, Bačku, Kolubarski okrug i šire područje Beograda.

On kaže da će, srećom, ovaj talas nepogoda potrajati samo do subote uveče.

- U nedelju ne bi trebalo da bude kiše, a očekuje se i skok temperature. Tokom naredne sedmice lokalno se mogu očekivati padavine, i to sporadično, ali temperatura će se kretati oko 30 stepeni. Za sada nema izgleda da nam uskoro stiže tropski talas - kaže Đurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set