• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

10.07.2018

10:29

ATMOSFERA KAO U BRAZILU! Spektakularni Vrnjački karneval od 15. do 22. jula

Vesti

ATMOSFERA KAO U BRAZILU! Spektakularni Vrnjački karneval od 15. do 22. jula

Podeli vest

Veliki međunarodni spektakl, Vrnjački karneval, četrnaesti po redu, ove godine biće održan od 15. do 22. jula

Vrnjčani očekuju da ova, posle Egzita, najveća turistička manifestacija okupi više od 200 hiljada posetilaca.

Tokom sedam dana u Vrnjačkoj Banji održaće se veliki broj maskenbala, festival izložbi, koncerata, pozorišnih predstava i sportrskih dešavanja. Centralni događaj, svakako, biće Velika međunarodna karnevalska povorka, sa velikim brojem karnevalskih grupa iz celog sveta.

Karneval će 15. jula u predvečerje na Platou kod vrapca početi Dečijom modnom revijom udruženja, a na Trgu kod biblioteke biće održana i "Jedna pesma jedna želja". 

Narednog dana, u ponedeljak, uslediće niz dečjih dešavanja, a od 21 sat nastupa Dženan Lončarević. 

U utorak veče, nakon Pinkovih zvezdica, koje će nastupiti u Amfitetru Danila Bate Stojkovića, na Festivalu Vrnjačke muzike nastupiće Amadeus bend, Rada Manojlović, Haris Berković, Katarina Grujić, Ljuba Aličić, a posle njih konceert će imati Vasil Hadžimanov i Đurađ Đurićić. 

TO Vrnjačka Banja

Dečija karnevalska povorka na Promenadi biće u sredu , od 19 sati, kao uvertira za izbor Prve male dame i džentlamena karnevala. Te večeri koncerte će imati "Plavi orkestar"  i Aca Lukas.

Velika karnevalska trka elektro monocikala i hoverbordova, horovi, dečije predstave i lokalni bendovi, takođe, će upotpuniti prelepu sliku Vrnjačkog karnevala. Četvrtak veče rezervisano je za Anu Bekutu.

Brazilke sa svojim plesnim samba spektaklom nastupiće u petak veče, 20. jula od 20 časova. Posle njih koncerte će imati "Bijelo dugme" i Rasta.

Radojica Barjaktarević

Velika Međunarodna karnevalska povorka na Promenadi, kao centralni događaj, biće u subotu veče, 21. jula, a potom će koncerte imati "Nervozni poštar" i Đani.

Poslednjeg dana karnevala, u nedelju, 22. jula nastupiće Haos animatori, led rekviziti, žongleri…, pa folkloristi i učesnici Festivala narodne muzike. To veče će svojim koncertima završiti Maja-Frinds i Kepa-Free spiritis.

Ovogodišnji međunarodni karneval u Vrnjačkoj Banji pratiće i brojni sportski karnevalsaki  i viteški turniri, dok će se iz Restorana "Vrnjačka priča" poslednja dva dana širiti mirisi Ruske kuhinje.

                             


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set