• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs

23.07.2018

11:35

PROKLETSTVO JEDNOG OD NAJLEPŠIH JEZERA U SRBIJI! Svake godine uzme barem jedan život, pecaroši prinose žrtve da SPREČE NOVE TRAGEDIJE!

Vesti

PROKLETSTVO JEDNOG OD NAJLEPŠIH JEZERA U SRBIJI! Svake godine uzme barem jedan život, pecaroši prinose žrtve da SPREČE NOVE TRAGEDIJE!

Podeli vest

Jeziva smrt S.S. (42) iz Vlasine Okruglice kod Surdulice, koji je 20. jula, oko 18 sati, ispao iz čamca i utopio se, na svega petnaestak metara od obale, samo je još jedna potvrda da je Vlasinsko jezero veoma opasno

Od 1949. godine, kada je izgrađena brana i stvorena akumulacija, u jezeru se utoplilo više od 100 ljudi.

Direktor zdravstvenog centra u Surdulici dr Dragan Kitanović ističe da kupači mnogo rizikuju kada ulaze vrući u vodu, bez prethodnog rashlađivanja.

(VIDEO) PROKLETSTVO BORČE! Dete SAMLELA mešalica, PEVAČICU UBIO MUŽ, psihopata upucao SVEŠTENIKA I TAKSISTU!

- Temperatura vode u jezeru je različita zavisno od dubine. Na dubni od metar temperatura vode je preko leta od 20 do 25 stepeni. Na većoj dubini voda je znatno hladnija. Zbog toga su kupači izloženi grčevima i šokovima, što srce ne može da izdrži. Zbog neopreznog ulaska u vodu, kupačima prvo otkaže srce, a onda se udave. Često se dešava da kupač skoči u vodu i više nikada ne izađe iz nje, upravo zbog naglih temperaturnih razlika - kaže pedijatar dr Dragan Kitanović.

sr.wikipedia.org


Šef zaštićenog predela "Vlasina" Novica Stanković naglašava da je voda u najvećem srpskom jezeru, dugačkom devet kilometara, prosečne širine 1,7 kilometar i dubine 12 metara, prilično hladna zbog brojnih planinskih pritoka, zbog čega kupači moraju da budu oprezni. Topla voda u površinskom sloju bila je kobna za većinu žrtava, koje pretežno nisu bile iz ovih krajeva.

- Nikada u jezeru zvanično nije bilo dozvoljeno kupanje, zbog čega nije uređena nijedna plaža. Nisu postavljeni tuševi za rashlađivanje. Jezero se isključivo koristi za proizvodnju struje, kupači na svoju ruku ulaze u jezero i izlažu se opasnostima - kaže Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.

PROKLETSTVO VRATARNICE SE NASTAVLJA! Poginuo ujak zverski ubijene Anđeline (4), NA NJEGA PALO STABLO TOKOM SEČE DRVA!

Jedan od zaljubljenika Vlasinskog jezera i strastveni ribolovac, Branislav Ristić kaže da "srpsko more" u proseku svake godine odnese jednu žrtvu.

- Za svakog letnjeg Svetog Nikolu jezero pohode srpski ribolovci da bi ga umilostivili da više ne ubija. Pecaroši prinesu žrtvu, zakolju prase, jagnje ili jare. Mnogi Surduličani ne ulaze u jezero, dok ne čuju da se neko udavio. Tek kada saznaju da se neko utopio, veruju da mogu da se kupaju, smatrajući da je jezeru dovoljna jedna žrtva godišnje - naglašava Ristić.

sr.wikipedia.org


AKO ZLO UDARI NA VAS I VAŠU PORODICU: Ova kratka molitva je toliko moćna da će skinuti svaki urok!

Hroničar Surdulice, Dragan Milošević Buca podseća da je na prostoru gde se sada nalazi jezero bilo vlasinsko blato u kojem su se davno udavili bugarski vojnici.

- Prema legendi, jedna jedinica bugarske vojske zalutala je na Vlasini i nabasala na čobanina. On je navodno obećao da će da im pokaže kako da dođu na željeno odredište. Međutim noću ih je naveo na živo blato i svi su se udavili. Sujeverni misle da su žrtve Vlasinskog jezera osveta nevino nastradalih bugarskih vojnika - priča Milošević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Пробајте да саградите цркву на обали...!

baki

pre 5 godina

neverujem u takve price a da je najvece jezero nije pa evo zavojsko jeero je duplo duze i 7 puta dublje sef zasticenog podrucja ocigledno ne zna da postoji vece jezero .

Marko

pre 5 godina

Bas su nevini....piju nam krv zadnjih 100 godina minimum..

Ljubo

pre 5 godina

Zbog bahatosti ,pijancenja ,bezobrazluka i ne postovanja sopstvenog zivota a kamo li tudjeg ,svakog dana ginu na putevima ,zeljeznici ,jezerimma ,ulicama ,rekama ,pa sad eto ga i po sudnicama ,nasa braca i sestre ,...cuj prinose zrtve na Sv.Nikolu ....narod iskocio iz svih koloseka jos od vremena pod vodstvom zveri sa Dedinja.I danas mislimo da smo bili neko i nesto dok smo bili pod njegovim macom.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set