• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2018

16:13

NOVA PROVOKACIJA NA KOSOVU! Vandali kamenovali srpsku školu u selu Rabrovce!

Vesti

NOVA PROVOKACIJA NA KOSOVU! Vandali kamenovali srpsku školu u selu Rabrovce!

Podeli vest

Noćas su u selu Rabovce nepoznate osobe kamenovale zgradu izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Braća Aksić" iz Lipljana, koje pohađaju srpska deca, pri čemu su razbijena četiri prozora

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin i poziva bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi počinioce koji su kamenovali školu, jer je to jedini način da se nasilje i razbojništvo zaustave.

Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog razbojništva, koje ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanoništva na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju za medije Kancelarije za KiM.

- I dok predsednik i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da u se našoj južnoj pokrajini stvore uslovi za zajednički život i međusobno poverenje između Srba i Albanaca, napadi na Srbe, na njihovu imovinu, crkve, zdravstvene i obrazovne ustanove su gotovo svakodnevni - konstatuju u Kancelariji. 

Podsećaju da je u istoj školi u ovom periodu prošle godine podmetnut požar, da je u požaru izgorela jedna učionica, a da počinioci do danas nisu pronađeni. 

- Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji - navode u Kancelariji.

Poručuju, međutim, da će Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i i uspostavi sigurnost i bezbednost za sve građane, ali i da će isto tako istarajati u nameri da zašti svoje sunarodnike i njihovu imovinu, pogotovo kada se radi o objektima koji su namenjeni deci.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
paramonte

pre 5 godina

Njihovim provokacijama nema kraja,to je za svaku osudu.

Deki

pre 5 godina

Od njih me nista ne iznenadjuje. Mi se moramo stititi svim dozvoljenim i civilizovanim sredstvima.

Kiza

pre 5 godina

Sramno i kukavički. Pokušavaju na sve načine da provociraju ali im neće proći.

Draganab

pre 5 godina

Pa zar im nista nije sveto, ni crkve ni skole.Za svaku osudu ovakav vandalizam

Miloš

pre 5 godina

Još jedan čin vandalizma na delu, Albanci nikako da se smire i ponašaju dostojanstveno. Ovo nikuda ne vodi, potrebna je reakcija međunarodne zajednice!

Seka

pre 5 godina

Dosta je bilo vise. Ovo treba zaustaviti. Koliko god se trudili da mirnim putem resimo odnose, toliko nas oni provociraju. Treba ih kazniti

Patriota

pre 5 godina

Vandali i primitivci!! Zalosno je i pricati o ovome i sto uopste ovakve vesti ugledaju svetlost dana.

Jana

pre 5 godina

Mislim da je ovaj vandalizam podstrek Pristinskih vlasti kako bi izrazili nezadovoljstvo i nemoc, treba pronaci nacin da se spreci ovakvo ponasanje.

Stojan

pre 5 godina

Mnogo su "hrabri", napadaju na skole, autobuse, kuce itd. Budale, sto ne idu na Jadran dok jos mogu naci jeftino zemljiste a ne tu se otimaju za tudje. Sa Kosova i Metohije ce morati kad tad ili ce ih bolesti odneti.

Joca

pre 5 godina

Pokazuju koliko su zreli i inteligentni, ovakva dela se moraju sankcionisati i suzbiti. Ostao sam bez reci stvarno... Pa zar je moguce da odrasla osoba to radi, a da zna da su deca tamo...

mila

pre 5 godina

vec dugo se srbi na kosovu ne osecaju sigurno, dok se oni bahate, tuzno...

Nemanja

pre 5 godina

Očigledno da se radi o nekom organizovanom razbojništvu, a kojima je jedini cilj da naruše mir i spokoj medju srpskim stanovništvom.

Sara

pre 5 godina

Dok se srpski predstavnici zalazu za mir i razumevanje sa druge strane albanci divljaju i provociraju. Pravi su divljaci.

Mima Mica

pre 5 godina

Nadam se da ce se krivci ovog monstruoznog dela pronacii.

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Svašta pokušavaju da urade kako bi izazvali Srbe i optužili za incidente.Srbi na KiM moraju biti bezbedniji.

Iva

pre 5 godina

Sram ih bilo!!! U pitanju su deca!!! Da li imaju nekog osećaja za dete! Pitanje Srba na KiM , treba se rešiti što pre! Tom narodu nije lako dole, naročito sa decom!

sanja

pre 5 godina

Ne cene nasu imovinu, ne cene ljude tamo , pa sad i na decu udaraju. Sankcionisati vandalizam poput takvog, iseci u korenu momentalno.

Ana

pre 5 godina

Napadi na Srbe su za svaku osudu, gradjani na KiM moraju biti bezbedni i sigurni. Dokle vise da maltretiraju Srbe, naročito decu. Jadno i bedno!!

nh

pre 5 godina

Dokle ce EU tolerisati napade na Srbe? Tome se mora stati na put!

ema

pre 5 godina

nikada nisu ni prestajali sa provokacijama i bahatim ponsanjem

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set