• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

06.08.2018

18:58

PROSLAVA DANA RUDARA U BORU! Antić: RTB je stabilna kompanija!

Vesti

PROSLAVA DANA RUDARA U BORU! Antić: RTB je stabilna kompanija!

Podeli vest

Centralna svečanost povodom Dana rudara Srbije ove godine održana je u Boru

Posle tradicionalne rudarske budilice koja je rano jutros prošla svim ulicama grada Bora, u Klubu RTB-a Bor u Brestovačkoj Banji, za delegacije visokih zvaničnika, ambasadore i predstavnike ambasada, kao i za brojne poslovne partnere, prijatelje kompanije i predstavnike društveno-političkog života Srbije, održan je svečani prijem kome je prisustvovao i ministar rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije Aleksandar Antić.

- RTB Bor je stabilna kompanija i upravo iz tog razloga danas kada se nalazimo u fazi odabira strateškog partnera mi imamo interesovanje velikih, značajnih svetskih kompanija za učešće na tenderu - naglasio je ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić.

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski je rekao da je ta kompanija sada dostigla svoj maksimum i ne može u dalji razvoj bez strateškog partnera. 

- Za otvaranje novih rudnika mi nemamo dovoljno sredstava, država Srbija to takođe ne može, niti je praksa u svetu da država otvara nove rudnike. Zato nam je neophodan strateški partner. Ozbiljne kompanije su se javile i za dvadesetak dana ćemo znati koja od njih može da postane naš strateški partner - napomenuo je Spaskovski.

U zvaničnom delu proslave, sedmoro basenskih radnika dodeljena je nagradu "Inženjer Šistek:, najviše priznanje koje RTB uručuje za doprinos razvoju kompanije, a predstavnici sindikata Srbije uručili su satove najboljim rudarima "Trepče", RBB-a, RBM-a i rudnika "Rudnik".

(FOTO/VIDEO) PALMA VOZI PLAVI BAGI, A SUPRUGA MAŠE SRPSKOM ZASTAVOM Posle kola u plićaku, stiže novi snimak lidera JS iz Grčke!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

I Kolubara je stabilna,pa je i dalje svi muzu kao simentalku,a grad,grad ide u zaborav,i niko se ne osvrće na to,pa čak ni gradski oci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set