• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

15.08.2018

20:59

SVEČANOST U KRUŠEVCU! Ispraćaj polaznika vojnih škola!

Vesti

SVEČANOST U KRUŠEVCU! Ispraćaj polaznika vojnih škola!

Podeli vest

U Kruševcu je danas priređen svečani ispraćaj kandidata primljenih u vojne škole 2018/ 2019. godine, sa teritorije Rasinskog upravnog okruga

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović, načelnik Centra MO Kruševac Mane Narančić, potpukovnik Branslav Stojanović iz niškog Regionalnog centra, komandant Garnizona Kruševac, pukovnik Rade Rnjaković, predstavnici opština Varvarin, Ćićevac, Aleksandrovac, Brus i Trstenik, kao i rodiitelji kandidata u vojne škole.

Prisutne su pozdravili potpukovnik Mane Narančić, načelnik Centra MO Kruševac i potpukovnik Branislav Stojanović, načelnik Regionalnog centra Minsitarstva odbrane Niš, istakavši da su kandidati primljeni na školovanje u srednju Stručnu Vojnu školu, Vojnu giumnaziju, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA.

R.B.

 Sa teritorije Rasinskog upravnog okruga, Centar MO Kruševac u samom je vrhu po broju primljenih polaznika. Ukupno ih je 16, čak 10 devojčica i 6 dečaka, a upisali su srednju stručnu Vojnu školu- 1, Vojunu Gimnaziju- 6, Vojn u akademiju -7 i VMA- 2 kandidata.

Pozdravljajući polaznike vojnih škola i akademija, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović istakla je da su kandidati sa postignutim uspehom pokazali da su potencijal kojim će se tek ponositi Grad i Vojska Srbije.

Danom javljanja u vojne škole, učenici, kadeti i Ministarstvo odbrane zaključuju međusobni Ugovor o pravima i obavezama u toku školovanja , a nakon završetka biće proizvedeni u oficirske i podoficirske činove i primljeni u profesionalnu vojnu službu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set