• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

27.08.2018

10:08

ZBOG RUŠENJA KORIDORA PRIJAVE PROTIV 16 INŽENJERA: Preti im oduzimanje licence

Vesti

ZBOG RUŠENJA KORIDORA PRIJAVE PROTIV 16 INŽENJERA: Preti im oduzimanje licence

Podeli vest

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo je prijavu Sudu časti Inženjerske komore Srbije protiv 16 inženjera sa zahtevom da im oduzmu licence, nezvanično saznaje "Politika"

Zbog pada kosine na Koridoru 10 u Grdelici, resorna ministarka Zorana Mihajlović već je najavila da će tražiti da se svima koji su stavili svoj potpis na ovaj projekat oduzmu inženjerske licence.

Prema saznanjima našeg lista, prijava je podneta u petak, 24. avgusta, protiv projektanata, kao i onih inženjera koji su obavljali tehničku kontrolu glavnog projekta za izgradnju dela auto-puta E75 na deonici Grdelica (Gornje polje) – Caričina dolina.

Prijava je podneta protiv: Jasmine Stanojković, Branka Jelisavca, Zorana Jevremovića, Milana Popovića, Marine Janković, Jadranke Milić, Miroslava Birđanina i Dragoljuba Jarića.

KORIDORI SRBIJE: Obrušio se potporni zid ispred tunela Predejane




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Ако , подржавам свако нека сноси одговорност и нека им се одузме лиценца.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

И треба да се пријаве сви који су одговорини за урушавање зида.

MarkoMDV

pre 5 godina

Tako i treba, prijave oduzimanje licence pa lepo u zatvor. I naravno ovo će delovati preventivno za budućnost. Ako je do sada moglo tako, više ne može. Bravo Ministarka!

Kralj

pre 5 godina

Hvala bogu da niko nije stradao , a to da se posledice moraju snositi moraju .

Zlata

pre 5 godina

A STETU GRADJANI DA PLATE!!! SVE PROPUSTE,JAVAŠLUK...UDRITE PO KIČMI GRADJANA !!! ISPITATI SASTAV MATERIJALA KOJI JE IZVODJAC RADOVA UPOTREBIO A NADZORNI ORGAN VERIFIKOVAO !! NEKO JE TU MAZNUO OGROMNE PARE...

Svetlana

pre 5 godina

Nasa vlada I ministarska Zorana savesno razmisljaju o svemu.

Miloš

pre 5 godina

Ako zaista ima odgovornih, treba ih kazniti u skladu sa greškom koja se desila. Svaki projekat može da ima problema i grešaka, ali ovako nešto je zaista previše!

Sava

pre 5 godina

Svakome po zasluzi. Ako krivci postoje, krivce treba i kazniti. Situaciju treba ispitati do kraja, pa postupati u skladu sa tim.

Milan

pre 5 godina

Ako se utvrdi da su krivi, moraju se preduzeti mere.

Rade

pre 5 godina

Ovakve stvari ne mogu se tolerisati jer se ovo suviše često dešava.

zoran

pre 5 godina

Kupljene diplome, dobijene licence, namešteni tenderi za projekat i izvođača, šume seče ko stigne i ogoljeva zemlju. Sve to nikog ne zanima, važno je da je svima lepo. A koridor neka traje "drži vodu dok majstori odu". Jel' se neko seća 2 km poskidane ograde na tek izgrađenom koridoru? Ili je sve to lepo potonolu o zaborav. Sad još samo da se sačeka da prođe vreme i da sve zastari.

Ivana

pre 5 godina

Svako mora da snosi odgovornost za svoje činjene, tj. ne činjenje...

Petar

pre 5 godina

Skandal velikih razmera...Podržavam odluku da im se uzmu licence, mogao je neko da pogine!

Nenad Stanimirović

pre 5 godina

Istraga će pokazati sve. Inženjeri su ti koji treba da sve dobro analiziraju i proračunaju.

BREŽANAC

pre 5 godina

Projektanti kao i inžinjeri mogu da snose jedan mali deo krivice. Izvođač radova u ovom slučaju španska kompanija kao i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture snose onaj veći deo odgovornosti. Onaj ko plaća mora da zna šta hoće, ali ovde to nisu pokazali. Nemačka firma "Torkret" kao i danas švajcarska firma "Ribert Wasserbu" i firma Heinz Gruber iz Bad Aiblinge su specijalizovane za sanacije ovakvih rizičnih brda pored železničkih pruga, autoputa, mostova i rečnih korita. Zato pogledajte sajtove ovih firmi i stupite u kontakt.

Jovana

pre 5 godina

Treba im oduzeti licence. Svako treba da stoji iza svog potpisa i da snosi odgovornost za nemar.

Ivana

pre 5 godina

Desi se da ljudi pogrese, ali svako ce odgovarati po zasluzi

Vladimir

pre 5 godina

Тако и треба поднети кривичне пријаве против тих 16 инжењера,а и размотрити да им се одузму лиценце због рушења косине на Коридору 10,да се такве ствари више не би дешавале у будућности,нека кажњавање ових инжењера буде пример свима како треба одговорно радити.

acaacaic

pre 5 godina

Svako treba da odgovara pred drzavom za svoje greske i propuste. Ocekujemo da konacno do kraja godine Srbija bude prekrivena celom duzinom i sirinom autoputevima.

Fudbaler

pre 5 godina

Prema saznanjima našeg lista, prijava je podneta u petak, 24. avgusta, protiv projektanata, kao i onih inženjera koji su obavljali tehničku kontrolu glavnog projekta za izgradnju dela auto-puta E75 na deonici Grdelica (Gornje polje).Prvo Zorana kao vođa tima treba da podnese ostavku, onda inženjere da kazne.

Zrki

pre 5 godina

Izgleda da u Ministarstvu građevine nisu čuli za projekat izvedenog stanja, oni se rade kad su nastupile izmene u toku izvođenja radova. Koliko su u Ministarstvu brzi, dok putari izvade izmenjenu građevinsku dozvolu, proći će im pola sezone, tako da im prođe cela sezona na papirologiju, a kome treba put.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set