• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

27.08.2018

17:33

NEPOGODE STIŽU U SRBIJU! U ovim delovima zemlje na snazi NARANDŽASTI METEOALARM!

Vesti

NEPOGODE STIŽU U SRBIJU! U ovim delovima zemlje na snazi NARANDŽASTI METEOALARM!

Podeli vest

Pad temperature od oko 20 stepeni koji je zabeležen u nedelju, u odnosu na prethodni period, doneo nam je pravo jesenje vreme. Trenutne temperature vazduha su od 22 stepana Celzijusovih na severu Stbije, do 11 na nekim planinama

U Beogradu pada takozvana kiša rosulja, a, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku zemlje, a naročito u Topličkom, Jablaničkom okrugu, Timočkoj krajini i oblasti Homolja.

RHMZ

Obilne kiše u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji

Kako u RHMZ obaveštavaju, u Boru i Žagubici s okolinom očekuje se do 20 milimetara kiše, zbog čega je za istočnu i jugoistočnu Srbiju "upaljen" narandžasti, odnosno žuti meteoalarm.

To, prema istom izvoru, znači da su na istoku Srbije prognozirane opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, dok za jugoistočni deo zemlje vremenske prilike mogu da budu potencijalno opasne jer prognozirane prilike nisu neuobičajene, ali je neophodan dodatni oprez.

Neće nas sivi, kišni dani moriti dugo jer će već provirivati sunce, a prognozira se i prestanak padavina.

RHMZ

Kako stoji na sajtu RHMZ, u utorak će biti delimično oblačno, s jutarnjom temepraturom od 16 do 27 stepeni, a sledi i postepeni razvedravanje i prestanak padavina, dok će u sredu jutarnja biti ista, a najviša dnevna za dva stepena viša, 29 stepeni.

Potom se u četvrtak podiže i jutarnja, prema prognozi iznosiće 18, a dnevna 30 stepeni Celzijusovih, dok će u petak biti slično: 19 stepeni jutarnja, a 30 najviša dnevna.

U subotu ponegde i do 35 stepeni

U subotu, prvi dan vikenda slobodno možete u prirodu jer će jutarnja temparatura biti 20, a najviša dnevna čak 31 stepen. Dakle, od danas do subote temepratura vazduha će porasti za devet stupnjeva.

Đorđe Đurić, meteorolog, navodi da se strpimo još danas, ali da će u subotu ponegde biti i 35 stepeni Celzijusovih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set