• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: R.B.

19.09.2018

21:37

(FOTO) 55. ŽUPSKA BERBA: U Aleksandrovcu počinje manifestacija za sve ljubitelje vina

Vesti

(FOTO) 55. ŽUPSKA BERBA: U Aleksandrovcu počinje manifestacija za sve ljubitelje vina

Podeli vest

U Aleksandrovcu župskom, 20. septembra, počinje 55. Župska berba. Ova najveća privredno turistička manifestacija održava se tradicionalno u čast bogatstva ubranog u nedrima aleksandrovačke Župe, u čast grožđa i vina, u čast sunca i truda vrednih Župljana

Najveća svetkovina vinara i vinogradara Župe do nedelju uveče, 23. septembra, okupiće brojne majstore vina i izlagače, kao i sve ljubitelje ovog rajskog nektara, pitkog župskog vina, koje će sa Fontane vina točiti besplatno za sve koliko ko hoće i može dok traje berba.

Fontanom vina sve dok traje berba točiće besplatno vinova ružica, rajsko mlado vino. Uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu Župskog vina u Vinskoj ulici, očekuje se oko 40 hiljada posetilaca, koji će imati priliku da učestvuju u karnevalu i prisustvuju defileu učesnika Župske berbe, da posete brojne koncerte i izložbe, kao što je Poljoprivredna izložba gde će brojni izlagači predstaviti neizmerno bogatstvo ove prapostojbine vina.

Foto: Župska berba

 Župska berba tradicionalno počinje karnevalski - svečanim defileom i maskenbalom najmlađih Župljana i glumačkim kabareom.

Sjajne stalne postavke Muzeja vinarstva i vinogradarstva kao i Zavičajnog muzeja Župe dopunjene su novim izložbama iz drugih gradova, pripremljena je Poljoprivredna izložba sa proizvodima iz Župe, međunarodni festival folklore za decu i odrasle, Vinski pesnički susreti i biblioteka pod otvorenim nebom.

Foto: Sofija Babović/TO Aleksandrovac

Organizovano je i čak pet velikih koncerata izvođača različitih muzičkih žanrova (Snežana Đurišić, Ex Revolveri, Bane MVP, Neverne bebe i poslednje večeri Berbe koncert Lepe Brene).

Ovogodišnja Župska berba odvijaće se pod motom "Moja Župa, moja okeanija, od slavskog kolača zemlja svečanija"!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set