• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2018

15:24

HLADNI TALAS I DALJE NAD SRBIJOM I NAREDNIH NEKOLIKO DANA: Od utorka stiže miholjsko leto

Vesti

HLADNI TALAS I DALJE NAD SRBIJOM I NAREDNIH NEKOLIKO DANA: Od utorka stiže miholjsko leto

Podeli vest

U celoj Srbiji danas će biti toplo i sunčano vreme, ali od sutra stiže naoblačenje sa kišom i padom temperature, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić

Prema njegovim rečima, najhladnije će biti u nedelju, kada se u većini gradova u našoj zemlji očekuje tek 13 stepeni. Uz to, naredne dane obeležiće česte smene sunca i oblaka, ali i jak vetar koji će nositi sve pred sobom.

Miholjsko leto i merenja iznad 20 stepeni u Srbiju stižu tek sredinom sledeće nedelje.

Toplija jutra 

Naslov

Vremenska prognoza za narednih pet dana


Dan    min.temp. maks.temp.
petak      6              22
subota    9               20
nedelja   6              13
pon.      11              16
utorak   11              16

* izvor: "Weather2Umbrella"

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da, iako će jutarnje temperature biti više nego prethodnih par dana, dani će i dalje biti hladniji od proseka za ovo doba godine.

- Nakon hladnog jutra, sledi nam topao i sunčan dan, a živa u termometru kretaće se između 20 i 24 stepena. Ono što će nas sve obradovati jesu toplija jutra nego tokom ove nedelje. Zimu u kosti uteralo nam je nekoliko izrazito hladnih jutara sa mrazom tokom kojih su temperature bile toliko niske da su više priličile kraju novembra, a ne septembra. Tako je jedno jutro u Sjenici izmerena ekstremno niska temperatura za ovo doba godine, čak 6 stepeni ispod nule. Ipak, narednih dana očekuju nas dosta toplija jutra - prognozira Đorđe Đurić. 

Još hladnih dana


Sutra će maksimalna temperatura biti 20 stepeni, a već u nedelju živa u termometru spustiće se za nekoliko stepeni
Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella"

Naš sagovornik dodaje da ovoj neočekivanoj zimi još nije kraj, pa će i naredne dane obeležiti niže temperature, oblaci, jak vetar i poneka kap kiše.

- Iako smo se svi radovali miholjskom letu, na njega ćemo morati malo da sačekamo, jer sledi novi hladni talas koji će doneti oblake, kišu i novi pad temperature. U našoj zemlji u subotu očekuje se veoma jak severozapadni vetar, koji će nositi sve pred sobom, kao i kiša koja će sigurno pasti na jugu i zapadu Srbije.

- Sutra će maksimalna temperatura biti 20 stepeni, a već u nedelju živa u termometru spustiće se za nekoliko stepeni, pa se u nekoliko gradova očekuje tek 13 stepeni. Uz to, u nedelju i ponedeljak očekuje se suvo vreme i česta smena sunca i oblaka, ali i jak jugoistočni vetar. U utorak stiže prolazno naoblačenje koje će doneti kišu u čitavoj zemlji, ali će tokom noći hladni talas polako napustiti naše krajeve i preseliti se na zapad Evrope - prognozira Đurić.

Idilična jesen

Kako napominje Đurić, od srede će se ustaliti lepo i idilično jesenje vreme, sa dosta sunca i višom temperaturom.

- U utorak na sredu noć u Srbiju stiže razvedravanje! Posle ovih zaista hladnih dana, od sredine sledeće nedelje očekuju nas topliji jesenji dani sa dosta sunca. Svaki dan od srede biće suv, sunčan i topao sa temperaturama iznad 20 stepeni, pa ćemo konačno uživati u miholjskom letu - kaže Đurić.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set