• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.09.2018

10:30 >> 11:14

(FOTO) VUČIĆ NA OTVARANJU fabrike auto-delova IMI:  Ovo je dokaz da U SRBIJI MOŽEMO DA URADIMO VELIKE STVARI!

Vesti

(FOTO) VUČIĆ NA OTVARANJU fabrike auto-delova IMI: Ovo je dokaz da U SRBIJI MOŽEMO DA URADIMO VELIKE STVARI!

Podeli vest

Otvaramo vrata budućnosti 21 veka i postajemo deo globalnih trendova, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike filipinske kompanije za elektronske auto-komponente IMI u Niškoj Banji

"Vrpcu" su svečano presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i menadzment IMI-ja, a potom se predsednik obratio okupljenima.

- Želim da se zahvalim našim radnicima, jer oni ovde zastupaju svoju zemlju i pokazuju koliko smo sposobni da uradimo velike stvari - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da je posle dve godine posao na podizanju ove fabrike priveden kraju, da je ovde već zaposleno 74 ljudi, uglavnom iz Niša i okoline, a da će ih biti i celih 1.200, uz mogućnost daljeg rasta broja zaposlenih.

- Nikad se neću umoriti dolazaka u Niš i otvaranja novih fabrika - rekao je Vučić i dodao da se zapošljava sve veći broj ljudi. 

Pokušaćemo, dodao je, da od Niša napravimo regionalni industrijski centar i zahvalan je Nišlijama koji su oberučke prihvatili sve investitore na najbolji način. 

 

Foto: informer.rs

Poručio je rukovodstvu IMI-ja da će uvek imati pomoć države i lokalne samouprave, jer, kaže, svi želimo veći profit, veće zarade, veće zapošljavanje. . . 

Dodao je i da je IMI inovativna kompanija da joj trebaju visokoopbrazovani ljudi, što nama govori da nam treba reforma školstva i visokog obrazovanja kako bi odgvorili trenutku i modernim trendovima. 

- Hoću da se zahvalim našim radnicima koji su počeli da rade i onima koji će tek početi, a oni reprezentuju našu zemlju i pokazuju da smo sposobni za velike stvari - primetio je Vučić. 

U Rusiji će razgovarati o tome kako da preuzimamo gas, što će takođe biti u cilju boljeg ambijenta za investitore.

Ujedno, predsednik je najavio vraćanje dela teretnog saobraćaja kroz Niš, čime će se olakšati logistika i što će doprineti daljem industrijskom bumu u zemlji.

Foto: informer.rs

Investicija u Niškoj Banji je vredna više od 33 miliona evra i u fabrici će se proizvoditi elektronske komponente za automobilsku i industriju informacionih tehnologija u Evropi i zemljama gde IMI imaju svoje proizvodne pogone i poslovne partnere. 

U fabrici, koja je izgrađena na 14.000 metara kvadratnih, biće zaposleno oko 1.250 radnika do 2027. godine, među kojima će biti 500 inženjera. 

Foto: informer.rs

Foto: Tanjug

Otvaranju fabrike prisustvovali su i direktor kompanije IMI Žil Bernard, direktor kompanije IMI u Nišu Radoslav Georgijev, regionalni direktor za operacije u EU Erik Serž de Kandido, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i drugi gosti. 

Poklon za predsednika - elektonski modul koji će se praviti u Niškoj banji

Foto: informer.rs

Predstavnici kompanije IMI poklonili su predsdniku Srbije Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Niša Darko Bulatoviću jedan proizvod iz fabrike. Reč je o elektronskom modulu za otvaranje garaže, odnosno delu koji se ugrađuje u daljinski upravljač za garažu i koji će se praviti upravo u ovoj fabrici.

 

Fabrika je izgrađena u industrijskoj zoni Lozni kalem. 

IMI posluje u sastavu svetski poznate kompanije Ajala.  Kompanija IMI proizvodi preciznu elektroniku za vozila, poznatiju kao EMS sistemi. Posluje u osam zemalja i zapošljava oko 17.000 radnika. 

Foto: informer.rs

IMI je u Niškoj Banji izgadio svoju 15. fabriku u svetu. Kompanija IMI je osnovana na Filipinima 1980. godine, a evropski ogranak 1997. u Bugarskoj. Investitor je odlučio zbog rasta u automobilskom sektoru da otvori novi proizvodni pogon u jugoistočnoj Evropi i kao za lokaciju je izabrao grad Niš. 

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sara kg

pre 5 godina

Dve fabrike za 24 casa, to govori da se za ovu zemlju radi i zrtvuje Vucic! Bori se svim silama da stopa nezaposlenosti opada, sto se moze videti iz prilozenog.

Vns

pre 5 godina

Znači 730 fabrika za godinu dana ? Za par godina biće više fabrika nego stanovnika...

Milan

pre 5 godina

Nis konacno dobija status u drzavi kakav zasluzuje.

Sanjica

pre 5 godina

Velike dve fabrike za jug Srbije! Bravo! Ovo je uspesna Srbija!

Komentator

pre 5 godina

Nakona još jedne dobre investicije Nišlije više ne treba da strepe za budućnost, imaće posla za preko dve hiljade ljudi.

Wakanda

pre 5 godina

Za dva dana dve nove fabrike i posla za dve hiljade ljudi.

Nina

pre 5 godina

Jos jedna investicija u nizu, svaka cast, ekonomski neverovatnom brzinom napredujemo.

Jakov

pre 5 godina

Ovo su prave vesti, još jedan dan za slavlje za grad Niš.

Milan

pre 5 godina

Još jedan bitan dan za Srbiju, za Niš, za budućnost naše dece. Ponosan na predsednika i Vladu Republike Srbije.

Buki

pre 5 godina

Investitori ulazu kod nas, nova mesta radna se otvaraju, narod ima motivaciju da ostane u Srbiji, ovo je zasluga naseg predsednika.

Herc

pre 5 godina

Zaslugom Vucica i partneri koji mu veruju odlucili su da pokrenu proizvodnju bas kod nas.

Nevena

pre 5 godina

Poslovni partneri mu veruju i zato su otvorili fabriku.

nevena

pre 5 godina

Ponosna sam na ogroman uspeh Srbije, ovo je velika stvar za sve nas, sve pohvale!

Milan

pre 5 godina

Još jedan bitan dan za Srbiju, za Niš, za budućnost naše dece. Ponosan na predsednika i Vladu Republike Srbije.

jana

pre 5 godina

Sjajne vesti ova dva dana za Niš i Srbiju. Nova radna mesta, nove tehnologije, obrazovani, mladi ljudi koji rade u svojoj zemlji i bave se zanimanjem koja ima budućnost. Znači i da Niš i Srbija imaju budućnost, svetliju i bolju.

slobo

pre 5 godina

Jug Srbije ima konacno sigurniju i bolju buducnost.

Veca

pre 5 godina

Nedavno obecano, danas ispunjeno. Nova fabrika auto delova u Niskoj Banji.

Maša

pre 5 godina

Divne vesti kako za Niš i okolinu, tako i za celu Srbiju, investicije su od krucijalnog značaja za oporavak nše privrede i za zapošljavanje ljudi.

Mila

pre 5 godina

Ogromna stvar za Nis I ceo jug I jugoistok Srbije! Vraca nam Vucic poverenje u sigurnu buducnost ! Da se vise nikada ne cuje ona stara"sto juznije to tuznije"!

Fudbaler

pre 5 godina

Ovo je investicija koja zapošljava narod 1200 radnika dobija novi posao, grad Niš izlazi iz krize, a to će pomoći u njegovom daljem razvoju. Niš treba da radi i da bude najveći industrijski centar u regionu. Pokreće se jug Srbije.

tale

pre 5 godina

Što više fabrika,bolji život i srećnija budućnost za nas

Zoran Ra

pre 5 godina

Niš sigurno postaje značajni centar i čvorište puteva... Ali Predsednik još ne pomenu opštinu Medveđa. Šta se tamo planira?

ljuba

pre 5 godina

Pohvale za fabriku i za nova radna mesta ,samo da ne bude plata minimalac.

Milica

pre 5 godina

Jug Srbije će ponovo dobiti svoj sjas i raskoš!

Saša

pre 5 godina

Velika stvar za Srbiju, za jug Srbije i za našu ekonomiju!

Evica

pre 5 godina

Veliki su ovo momenti ne samo za Niš, već i za čitav jug Srbije! Položaj grada je od ključnog značaja za razvoj!

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set