• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

01.10.2018

12:14

POSLEDNJI TRZAJI LEPOG VREMENA! Od sutra još NEDELJU DANA MIHOLJSKOG LETA!

Vesti

POSLEDNJI TRZAJI LEPOG VREMENA! Od sutra još NEDELJU DANA MIHOLJSKOG LETA!

Podeli vest

Posle nekoliko hladnih dana, vraća nam se lepo vreme. Temperature će sledećeg vikenda ići i do 25 stepeni, neće biti padavina sve do sredine nedelje, kada nam stiže prava jesen sa dosta kiše

U Srbiji se od sutra, pa narednih sedam dana, vraća leto, kažu meteorolozi. Nakon nekoliko hladnih dana, temperature će naglo skočiti, a sledećeg vikenda popeće se i do 25 stepeni.

Dosta smrzavanja

Dani kada smo se smrzavali i prekrivali ćebadima zbog subjektivnog osećaja hladnoće definitivno su iza nas
Meteorolog Đorđe Đurić

Miholjsko leto će trajati do sredine sledeće nedelje, kada nas očekuje naglo zahlađenje i ulazak u pravu jesen. Sredinom oktobra očekuje se čak sedam kišnih dana u nizu (pogledajte tabelu).

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će već danas u većem delu Srbije biti lepše vreme nego za vikend, dok će se nešto niže temperature zadržati jedino u Timočkoj i Negotinskoj Krajini.

Suv novembar, padavine u decembru

Prema dugoročnoj prognozi RHMZ, novembar će biti prilično suv i topao u odnosu na prosečne temperature. Ni u decembru se ne očekuje velika hladnoća, ali će ovaj mesec biti daleko kišovitiji od novembra. Pravu zimu možemo da očekujemo tek od početka 2019. godine, a prvi ozbiljniji ledeni talas predviđa se tek za poslednjih desetak dana januara.

- Dani kada smo se smrzavali i prekrivali ćebadima, zbog subjektivnog osećaja hladnoće, definitivno su iza nas. Već sam početak nedelje doneće rast temperature, a u utorak i zvanično počinje sedmodnevno miholjsko leto. U noći između ponedeljka i utorka hladni talas nas napušta i seli se ka zapadnoj Evropi. U većini krajeva Srbije prosečna temperatura biće oko 23 stepena, a slaba kiša moguća je samo na jugu i istoku naše zemlje. Neće biti ni jutarnjih mrazeva, koji su prethodnih dana uticali da nam bude hladnije nego što je objekivno bilo. Vrhunac toplog talasa očekuje se za vikend, kada ćemo se zagrejati na letnjih 25 stepeni. Biće to i poslednji trzaji lepog vremena ove godine - rekao nam je Đurić.

Foto: Tanjug

Prema prognozi meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda, zahlađenje nam stiže već oko 10. oktobra, kada se očekuje prava jesen.

- Nagli pad temperature očekuje nas već početkom sledeće nedelje, a onda sledi pravi jesenji kišni talas. U periodu od 13. do 20. oktobra čeka nas čak sedam kišnih dana. Iz dana u dan temperatura će padati, a minimum se očekuje oko 21. oktobra, kada nigde u Srbiji živa u termometru neće prelaziti 15. stepen. Do kraja oktobra vreme će se stabilizovati, ali toplih dana više neće biti, jer temperature neće ići iznad 20 stepeni. Poslednjih nekoliko dana ovog meseca biće vrlo kišovito - kaže se u mesečnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set