• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

13.10.2018

14:56

ZIMA NI NA VIDIKU! OVAKVO VREME TRAJAĆE JOŠ NAJMANJE 30 DANA: Prvo veće zahlađenje TEK KRAJEM NOVEMBRA!

Vesti

ZIMA NI NA VIDIKU! OVAKVO VREME TRAJAĆE JOŠ NAJMANJE 30 DANA: Prvo veće zahlađenje TEK KRAJEM NOVEMBRA!

Podeli vest

Prave zime i "debelih minusa" nema ni na vidiku, a prvo veće zahlađenje očekuje nas tek krajem novembra, najavljuju meteorolozi! Prema njihovim rečima, narednih desetak dana sigurno ostaje toplo, dok se tek neznatan pad temperature očekuje krajem meseca

U dugoročnoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) tek u drugoj polovini novembra živa u termometru spustiće se ispod 10 stepeni.

- Krajem oktobra doći će do prolaznog naoblačenja i zahlađenja, ali će maksimalne dnevne temperature i dalje ići do prijatnih 17 stepeni. Postoji mogućnost da radijatori ostanu hladni sve do 5. novembra, jer srednja dnevna temperatura nikako neće padati ispod 12 stepeni. Tek sredinom sledećeg meseca živa u termometru spustiće se na 11. podeok u većini mesta u Srbiji, a kako budemo zalazili dublje u novembar i temperature će postepeno padati - kažu u dugoročnoj prognozi RHMZ-a.

Grejanje tek kad zahladi

Foto: Public

Direktor Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Dejan Stojanović kaže da narednih desetak dana zbog izuzetno visokih temperatura neće biti potrebe za grejanjem.
- Zvanično sezona grejanja u gradovima širom Srbije trebalo bi da počne 15. oktobra. Ali, sudeći po vremenskim prilikama, radijatori ni tada neće biti topli. U najvećem broju gradova u našoj zemlji potrebno je da bar dva do tri dana srednja dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni da bi parno grejanje počelo sa radom. A kako kažu meteorolozi, to se neće još desiti. Ipak, toplane širom Srbije su spremne i grejanje će početi čim zahladi - kaže Stojanović.

Sa njima je saglasan i meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić, koji napominje da nas prava zima i mraz očekuju pred kraj godine.

- Da je zima skoro stigla, osetićemo tek krajem novembra, kada se očekuje jače zahlađenje, pa će se maksimalna dnevna merenja spustiti ispod 10 stepeni. Ipak, "debelih minusa" i prave zime još uvek nema ni na vidiku - kaže Đurić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set