• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2018

16:34

NA PEŠTERU POČELE PRIPREME ZA VOJNU VEŽBU "VEK POBEDNIKA 1918-2018": Obeležavanje 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata

Vesti

NA PEŠTERU POČELE PRIPREME ZA VOJNU VEŽBU "VEK POBEDNIKA 1918-2018": Obeležavanje 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata

Podeli vest

Na Pešteru su danas počele pripreme za vojnu vežbu "Vek pobednika 1918-2018", koja će biti održana 9. i 10. novembra povodom obeležavanja 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata

Biće to najveća vojna vežna poslednjih godina, a pripadnici Vojske Srbije izvešće je na 10. lokacija širom Srbije, u slavu i čast srpskih junaka koji su vojevali velike bitke i odlučili ishod Velikog rata pobedonososnim pohodom od Solunskog fronta do slobode za celu Srbiju. 

Pripadnike Vojske Srbije na Pešteru, koji se već pripremaju za predstojeću vežbu danas su obišli ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović. 

Ministar Vulin rekao je za Tanjug da je "Vek pobednika" vežba koja treba da pokaže pravo stanje naše vojske i njenu punu sposobnost da zaštiti teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje i da odgovori "na baš svaku pretnju". 

Foto: Tanjug

- Oko 8. 000 pripadnika Vojske Srbije vežbaće 9. i 10. novembra na oko 600 borbenih vozila i 24 vazduhoplova. U ovom trenutku na poligonu Pešter nalaze se pripadnici Druge brigade Kopnene vojske, koji su preuzeli svoje zadatke i pripremaju se za vežbu - rekao je ministar za Tanjug i dodao da je stanje tehnike odlično i da je najvažnije to što je moral svih pripadnika je na najvišem nivou. 

- Svi su zaista spremni da sve zadatke ispune i da pokažu koliko im je stalo - kaže ministar, uveren da je "Vek pobednika" vežba koju će, kaže, posmatrati vrlo pažljivo čitav svet.

- Mi smo toga veoma svesni i radujemo se što ćemo moći da pokažemo snagu naše vojske - zaključio je Vulin. 

General Mojsilović istakao je da jedinice koje su ministar i on danas obišli na Pešterskoj visoravni obavljaju svoje planske aktivnosti i uvežbavaju se za predstojeću vežbu povodom sto godina od pobede u Prvom svetskom ratu. 

- Moral vojnika, angažovanih na vežbi, na veoma je visokom nivou. Očekujem uspešnu realizaciju i ispunjavanje svih ciljeva koje je državno rukovodstvo postavilo pred nas - rekao je načelnik Generalštaba za Tanjug.

Kineski ministar odbrane pohvalio Vulinov govor

Kineski ministar odbrane general-pukovnik Njei Fenghe pohvalio je govor ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina na međunarodnom Sjangšan forumu u Pekingu, rekavši da je Vulinov govor odličan i pozitivno prihvaćen, prenose “Novosti”.

Kako navode, kineski ministar je rekao da je Vulinovo izlaganje primer otvorenosti, hrabrosti i iskrenosti i da je ponosan što je takav govor prezentovan na Forumu u njegovoj zemlji.

Njei je dodao da oni smatraju velikim dostignućem Foruma to što male zemlje mogu slobodno da iznesu svoje probleme i viđenje sveta, jer je to način da se polako probija drugačije mišljenje.

Komenatrišući Vulinovo izlaganje na prvoj plenarnoj sesiji "Međunarodna bezbednost, nove ideje i pristupi" na 8. međunarodnom Sjangšan forumu u Pekingu, na kome je učestvovao na poziv ministra nacionalne odbrane Kine, kineski ministar je istakao je da je govor srpskog ministra odličan i pozitivno prihvaćen.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set