• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic/informer.rs

01.11.2018

15:10

DETALJNA PROGNOZA ZA NOVEMBAR! Nećete verovati koja će biti NAJNIŽA TEMPERATURA!

Vesti

DETALJNA PROGNOZA ZA NOVEMBAR! Nećete verovati koja će biti NAJNIŽA TEMPERATURA!

Podeli vest

Sudeći prema prognozi vremena za novembar, neka vam pri ruci budu i majice kratkih rukava, ali i deblje jesenje jakne. Mnogi ne pamte da su 1. novembra išli maltene letnje obučeni, pošto je sada napolju u proseku 25 stepeni, a takvo vreme zadržaće se sve do ponedeljka

U ponedeljak nam sledi pad temeprature, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), na oko 18 stepeni, ali će i dalje takvo vreme meteorolozi karakterisati kao natprosečno toplo za ovo doba godine.

Kako za "Blic" vremenske prilike u Srbiji komentariše meteorolog "Weather2umrella" Đorđe Đurić, početak novembra biće ekstremno topao i takvo vreme zadržaće se do ponedeljka.

- Početak meseca biće njegov najtopliji deo. Dnevne temeprature biće do 25 stepeni, baš kao što je to i danas. Od ponedeljka temeprature će biti u padu, ali će i dalje ostati toplo jer će živa u termometru biti na 18 stepeni. Posle toga, kako bude odmicao mesec, temeprature će se polako spuštati, tako da će u drugoj polovini novembra doneti jesenje vreme. Bez obzira na to, i dalje ostaje natrposečno toplo, jer je prosek za novembar od 10 do 15 stepeni - navodi on.

Jačeg zahlađenja neće biti

Prema Đurićevim rečima, jačeg zahlađenja sigurno neće biti u prvoj polovini meseca, a ako ga i bude biće u polednje dve nedelje novembra.

Zašto proleća i jeseni kao da više nema?

Foto: Tanjug

A sneg?

Zanimljivo je što u RHMZ prognoziraju za poslednji dan novembra sneg, a to "ne vidi" i Đorđe Đurić.

- Za sada ne može da se kaže da li će 30. novembra biti snega. Ono što je sigurno, nećemo imati nikakve prave jesenje kiše, niti "zimskih udara" prvih 15 dana, a kišu možemo da očekujemo posle toga. Čim bude stala košava, noćne temeprature će se spustiti na oko pet stepeni - naveo je on.

Prognoza po danima

Sutra i prekostura ćemo svakako uživati u lepom vremenu, jer će maksimalna dnevna biti oko 26 stepeni, dok će se u subotu spustiti na oko 25. U nedelju se temperatura spušta na 22, a u ponedeljak na oko 18 stepeni.

Jutarnje temperature u istom periodu biće - sutra oko 17 stepeni, pa će se spuštati za po stepen, da bi u ponedeljak bilo 12 stepeni.

Prema istim podacima, od ponedeljka, pa do 12. novembra, maksimalne dnevne temeprature biće oko 18 stepeni, onda će se lagano spuštati svakoga dana, da bi 12. novembra bilo 16 stepeni.

Kratko zahlađenje

Kratko zahlađene, prognostičari očekuju 15. novembra, za kada je prognozirana temepratura oko 11 stepeni, ali će se ona već narednog dana popeti na 16.

Ta prva polovina meseca, kako za "Blic" objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, biće natprosečno topla i suva.

Isto to predviđaju u RHMZ, a od 16. novembra polako ćemo početi da budemo svesni prave jeseni, jer će od toga dana temepratura vazduha početi lagano da pada.

Tako će 17. novembra biti oko 15 stepeni, 18. novembra oko 13, dok će se ispod 10 stupnjeva ona supstiti 19. novembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set