• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

06.11.2018

22:17

BEBA IZ ČAJETINE ZVAĆE SE JOVAN GAVRILOVIĆ! Dečak pronađen na pragu crkve dobio ime, a dobiće i porodicu

Vesti

BEBA IZ ČAJETINE ZVAĆE SE JOVAN GAVRILOVIĆ! Dečak pronađen na pragu crkve dobio ime, a dobiće i porodicu

Podeli vest

Dečak koji je 9. oktobra pronađen na pragu Crkve Svetog Arhangela Gavrila u Čajetini zvaće se Jovan Gavrilović, odlučio je Centar za socijalni rad u ovom mestu

Ime je dobio po Svetom Jovanu Bogoslovu, koji se slavi na dan kada je nađen, 9. oktobra, a prezime po zaštitniku crkve na čijim vratima je ostavljen.

Jovan, koji se i dalje nalazi na neonatologiji Opšte bolnice u Užicu, uskoro će dobiti i novu porodicu, pošto je postalo izvesno da njegovi roditelji neće biti pronađeni.

Simbolika

Dečak je dobio ime po Svetom Jovanu Bogoslovu, koji se slavio na dan kada je nađen, a prezime po zaštitniku Crkve Svetog Arhangela Gavrila, gde je ostavljen

- Odlučeno je da mali Jovan još neko vreme bude pod nadzorom lekara, a uskoro će sa neonatologije preći na pedijatriju. Dobro je i lepo napreduje. Kada lekari odluče da više nema potrebe da bude u bolnici, biće prebačen u hraniteljsku porodicu. Međutim, kako smo dobili više od 150 zahteva za prihvatanje ovog dečaka i kako je sve izvesnije da se njegovi roditelji neće javiti, stiču se svi potrebni uslovi da bude usvojen. Očekujemo da za tri meseca mali Jovan i zvanično dobije novu porodicu. Međutim, o tome će odlučiti Ministarstvo za rad, mi samo prikupljamo dokumentaciju - rekao je Pajo Bogdanović iz Centra za socijalni rad u Čajetini.

Mali Jovan će rođendan slaviti 9. oktobra, kada je pronađen ispred crkve. Lekari su procenili da je tog dana rođen i taj datum će mu biti upisan u krštenici. Policija i dalje traga za roditeljima, ali o njima nema apsolutno nikakvih informacija. Jedino se sumnja da su došli iz Bosne i Hercegovine.

(FOTO) BEBA OSTAVLJENA NA PRAGU CRKVE U ČAJETINI: Dečak star nekoliko dana zbrinut i prebačen u užičku bolnicu, ŽENU KOJA GA JE OSTAVILA SNIMILA NADZORNA KAMERA!

Traži ga 150 parova

Za usvajanje malog Jovana se u prethodnih dvadesetak dana interesovalo više od 150 parova. Mnogi su zvali Centar za socijalni rad, a neki su dolazili i u bolnicu u kojoj je smešten i raspitivali se za njega. Kako je Informer već pisao, dečaka žele da usvoje i neki parovi iz Nemačke, Švajcarske i Francuske. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirjana

pre 5 godina

E da im ga nebi dali strancima!Valjda nismo poludeliTo je nase Srpsko cedo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set