• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

26.11.2018

17:31

LUDO VREME U SRBIJI SE NASTAVLJA DO KRAJA NOVEMBRA! Danas do 17 stepeni, a od srede svega tri!

Vesti

LUDO VREME U SRBIJI SE NASTAVLJA DO KRAJA NOVEMBRA! Danas do 17 stepeni, a od srede svega tri!

Podeli vest

Posle današnjeg toplijeg dana, do kraja nedelje u Srbiji se očekuje sve hladnije vreme i temperature u minusu, najavljuju meteorolozi. Poslednja nedelja novembra donosi pravu zimu uz nisku temperaturu, susnežicu i sneg

Kako pokazuje prognoza, danas će temperatura ići do čak 17 stepeni, dok će se za samo 24 sata, već u utorak predveče, spustiti za čak 15 stepeni. Slede nam hladna jutra, praćena minusom i mrazom, dok će se preko dana smenjivati oblaci, susnežica i sneg.

Jutarnja merenja će se kretati od minus pet do jedan stepen u nižim krajevima, i na planinama i do minus 15, dok će preko dana biti oko tri stepena.

Pad temperature

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nam tokom ove sedmice sledi "ludo" vreme sa drastičnim padom temperature i pravim zimskim danima.

- Prethodnih dana imali smo red oblaka, red sunca, ali temperature su bile blago iznad proseka za novembar. Prema najnovijim prognozama, još danas biće toplo iznad proseka i živa u termometru će ići i do 17. podeljka, uz oblačnost i kišu u gotovo svim delovima zemlje. Međutim, to će biti kratkog daha, jer će u pojedinim delovima za samo jedan dan temperatura pasti i do 15 stepeni.

Vremenska prognoza za narednih pet dana


Dan                          min. temp.                  maks. temp.
ponedeljak                      8                                 17
utorak                            5                                   8
sreda                              1                                   3
četvrtak                        -2                                   3
petak                            -5                                   1

- Tako će u utorak najviša temperatura biti osam stepeni, dok će jutro biti hladno, a moguć je i minus. Kako nedelja bude odmicala, temperature će padati, pa nas od srede očekuju ledena jutra, a u toku dana neće biti toplije od tri stepena. Pored naglog pada temperature, očekuje se susnežica u nižim predelima, kao i sneg, koji će i ovog puta najviše zabeleti planine poput Tare, Zlatibora, Kopaonika, gde se očekuje i "najdeblji" minus koji će ići i do minus 15 stepeni - kaže Đurić.

Košava pogoršava

- I početkom decembra nastaviće se veoma slično vreme. Gotovo u svim delovima Srbije pašće dosta kiše, a u višim predelima susnežica i sneg. Jutra će biti praćena oštrim mrazom, a preko dana duvaće jaka košava zbog koje će delovati da je temperatura za nekoliko stepeni niža. Ono što je sigurno jeste da smo sada zaista zagazili u zimu i da se neće vraćati više temperature, koje i nisu tipične za ovo doba godine. Ipak, sadašnje prognoze pokazuju da će ovo biti umereno hladna zima, ali bez većih snežnih padavina - prognozira Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set