• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo,rs

30.11.2018

08:52

MILOŠEVIĆU U HAGU UKRALI MOZAK! Britanski BBC otkrio NAJČUVANIJU HAŠKU MISTERIJU!

Vesti

MILOŠEVIĆU U HAGU UKRALI MOZAK! Britanski BBC otkrio NAJČUVANIJU HAŠKU MISTERIJU!

Podeli vest

Telo bivšeg predsednika Srbije već 12 godina počiva ispod lipe u Požarevcu, i to bez mozga, jer je izvađen i zadržan u Hagu, što su za BBC potvrdili tadašnji zvaničnici Tribunala

 

Da je telo Slobodana Miloševića u Srbiju preneto bez mozga, otkrio je Kristijan Šartije, koji je u vreme Miloševićeve smrti bio portparol Tribunala.

- Sećam se da je Miloševićevo telo u martu 2006. vraćeno u Srbiju bez mozga. Ne znam šta je bilo posle, da li je mozak vraćen porodici ceo ili u delovima, ili je ostao u institutu, ili je uništen - rekao je Šartije za BBC, a Florens Artman, koja je 2006. bila portparol Karla del Ponte, glavne tužiteljke Tribunala, svojom izjavom samo je produbila misteriju.

Misterija zatvorenog kovčega!

Podsetimo, telo Slobodana Miloševića je nakon autopsije u zatvorenom kovčegu predato njegovom sinu Marku, koji je doleteo iz Moskve da ga preuzme. Kako piše BBC, pojavile su se i teorije da je Miloševićeva smrt lažirana i da je on tajno prebačen u Moskvu, a da je u Srbiju poslat prazan kovčeg.

Fila: Zašto nisu zadržali polni organ?

Poznati advokat Toma Fila ne veruje da je Miloševićevo telo bez mozga doneto u Srbiju.
- To su totalne gluposti. Zašto, na primer, nisu zadržali bubreg ili polni organ da im posluži za priplod? - kazao je on.

- Zbog strogih holandskih zakona o privatnosti nismo mogli da proverimo da li je u Hagu ostao samo mozak ili se to dogodilo i sa još nekim delovima tela. Takvu informaciju mogu da dobiju samo holandski ili srpski državni organi ili članovi porodice - kazala je ona za britanski javni servis.

BBC se obratio i Holandskom forenzičkom institutu, gde nije uspeo da dobije odgovor na pitanje šta se desilo s Miloševićevim mozgom, uz obrazloženje nadležnih iz tog instituta da im „nije dozvoljeno da daju informacije o pojedinačnim slučajevima", ali i šturo objašnjenje da Institut „uopšteno govoreći ima pravo da zadrži određene uzorke radi daljih pretraga".

Foto: Jutjub

Da je zaista moguće da je Hag zadržao Miloševićev mozak, odnosno jedan njegov deo, za Alo navodi i najpoznatiji srpski patolog dr Zoran Stanković.

Viski i lekovi u ćeliji

U javnosti se mnogo spekulisalo o tome da Milošević nije umro prirodnom smrću, nego da je otrovan. U krvi su mu nađeni tragovi leka „rifampicina", koji se koristi za lečenje tuberkuloze, ali i podiže krvni pritisak. Niko ne zna odakle mu taj lek. Takođe, u zapisniku sa pretresa njegove ćelije navodi se da su nađeni „midalozam" i „prezepam", proizvedeni u Srbiji, za koje se ne zna kako su dospele u pritvor. Zanimljivo je da je u ćeliji nađena i boca viskija!?

- Kada su u pitanju obdukcije u takvim slučajevima, onda se radi hemijsko-toksikološka analiza po određenom pravilu i propisu. Uzima se deo mozga, jetre, plućnog krila, deo srca, deo tankog i debelog creva i želudačni sadržaj da bi se videlo da li postoji neka supstanca ili ne. Kada su u pitanju slučajevi smrti u zatvoru, obaveza je da se ti organi uzmu i da se odradi hemijsko-toksikološka analiza. To traje nekoliko dana, može da traje i duže, a nakon te analize se ti organi i čuvaju u specijalnim laboratorijskim uslovima. Ako su uzeli, jedino je to razlog zašto je uzet deo mozga - objasnio je on.

Vojislav Šešelj, lider radikala, za Alo kaže da nema saznanja o tome da li je telo Slobodana Miloševića vraćeno u Srbiju bez mozga.

- Sećam se samo da je kada je Miloševićevo telo isporučeno Srbiji bilo priče da će se raditi obdukcija i kod nas. Međutim, od toga se iz nepoznatih razloga odustalo - kazao je on.

DIPLOMATA OTKRIO VELIKU TAJNU DEJTONA: Milošević je poludeo kad je video predlog sporazuma u kojem Kosovo dobija autonomiju, POCRVENEO JE OD BESA I GAĐAO ME PAPIRIMA!

Bivši predsednik Srbije sahranjen je 18. marta 2006. godine u Požarevcu, posle komemorativnog skupa u Beogradu. Kovčeg s Miloševićevim telom spušten je u zemlju u 17.50, uprkos običajima prema kojima se telo pokopava pre smrkavanja. Orkestar je svirao ruske pesme "Rjabinuška" i "Podmoskovske večeri".

 


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
joca

pre 5 godina

Da su mu se malo ranije poigrali mozgom mozda ne bi zapali u sve ovo. Buzdovan!

Rade

pre 5 godina

Jak mozak, ako su ga uzeli, mora da su se veoma usrećili sa njim ! ! ! !

Kurto

pre 5 godina

Da to je tacno.Bice predmet ispitivanja na temu "ABNORMALNOSTI SRPSKOK MOZGA "

Stojan

pre 5 godina

Kad je pocelo sudjenje zaprepastili su se njegovom inteligencijom i pamcenjem. Onda su ponovo otpoceli sa propagandom da bi na kraju zacutali i samo ga povremeno spominjali.

kosovce

pre 5 godina

Iskoristili jedinstvenu priliku da ispituju sta je to posebno u srpskom mozgu da postojimo skoro 8000 godina i da ne uspevaju da nas istrebe. Mozda ce pokusati da ga kloniraju u nekom engleskom ili svapskom narodu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set