• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.12.2018

09:18

NAČELNIK GENERALŠTABA MOJSILOVIĆ PORUČIO: Vojska Srbije može da odgovori svim izazovima, GRAĐANI NE TREBA DA BRINU ZA BEZBEDNOST!

Vesti

NAČELNIK GENERALŠTABA MOJSILOVIĆ PORUČIO: Vojska Srbije može da odgovori svim izazovima, GRAĐANI NE TREBA DA BRINU ZA BEZBEDNOST!

Podeli vest

Građani Srbije nemaju nikakvu potrebu da brinu o tome da li Vojska Srbije može na svoj način da odgovori svim zahtevima koji se odnose na rizike, izazove i pretnje, izjavio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović

- Mi ćemo sa pažnjom, budno da pratimo celu situaciju. Moram da podsetim građane da mi već u kopnenoj zoni bezbednosti, duž čitave administrativne linije imamo jedan respektibilni kapacitet, koji prati i usmeren je na stanje bezbednosti i ja se zaista nadam da će sve ovo što se dešava na terenu ući u kontrolisanu sferu - rekao je Mojsilović gostujući u jutarnjem dnevniku RTS.

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO SPECIJALCIMA: NEĆEMO DOZVOLITI GAŽENJE SRBIJE!

Prema njegovim rečima, jučerašnja poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića vojnim jedinicama, na nepoznatim lokacijama, sastojala se od uvida u stanje operativne sposobnosti, spremnosti, pripremljenosti, kao i borbene gotovosti jedinica.

- To je bila prava prilika da dobijemo smernice i direktive za dalji rad. Predsednik je odao priznanje vojnicima i starešinama na onome što oni rade, kako to čine i njegovo obraćanje je bilo upravo ono što i vojska očekuje od svog vrhovnog komandanta - rekao je Mojsilović.

Foto: Tanjug

Načelnik Generalštaba je, kako kaže, obavio razgovore sa mnogim nosiocima bezbenosnih funkcija, ne samo u zemlji i regionu, već i u svetu.

- Obavio sam razgovore i sa komandantom Zajedničke komande za operacije NATO, generalom Skaparotijem. Naš razgovor je bio dominantan u sferi bezbednosti, dobio sam uveravanja da će bezbednost i stabilnost biti prioritet NATO kada govorimo o KiM uz naravno punu implementaciju sadržaja koji se odnose na misije KFOR-a na terenu.

Prethodnih dana sam razgovarao i sa direktorom Međunarodnog vojnog štaba iz Brisela, iz NATO. Oni su svesni određenih rizika i suština celokupne priče jeste da naši razgovori moraju da se kanališu u cilju upravljanja i kontrole u uslovima povećanih tenzija na terenu", rekao je Mojsilović.

PRVI ČOVEK "KOSOVSKE VOJSKE" UBIJAO SRPSKE VOJNIKE U HRVATSKOJ I NA KOŠARAMA! Evo ko je Rustem Beriša, ZLOČINAC KOGA ŠIPTARI VELIČAJU KAO HEROJA!

Stanje na terenu je, ipak, nepredvidvo u mnogim sferama, kaže Mojsilović, dodajući da se zbog toga juče u Nišu sastao sa komandatnom KFOR-a Lorencom D''Adriom.

Kako kaže, na sastanku je sa komandantnom KFOR-a usaglašavao detalje vezane za rad i aktivbnost na terenu.

Foto: Tanjug

- Suština ukupne priče je da je nama neophodno da imamo komunikaciju, da imamo saradnju i da radimo u smeru obezbeđivanja mira i stabilnosti - rekao je Mojsilović.

Uprkos spremnosti Vojske Srbije da odgovori svim rizicima i izazovima, Mojsilović se nada da će KFOR u svom kapacitetu i mandatu obezbediti zaštitu svih građana na Kosovu i Metohiji, sa težištem na srpskoj zajednici, za šta je, kako kaže, dobio uverenja o komandanta KFOR-a.

Mojsilović je doao da se nada da će doći do potpune primene Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
007

pre 5 godina

Nasa vojska je opremljena da odgovori svakom izazovu i zastiti svoj narod.

Nina

pre 5 godina

Ipak nije sve jednoiako znamo da je drzava spremna za mnoge izazove.

Isidora

pre 5 godina

Srbijo, mirno spavaj! Vojska Srbije je spremna da ispuni svaki zadatak.

Petar

pre 5 godina

Dok je Vučića, Vulina i ozbiljnih oficira narod ne treba da se brine za svoju bezbednost!

Andjela

pre 5 godina

Moram da pohvalim nasu vojsku i naseg predsednika jer znam da ce zastititi svoj narod najbolje, nadamo se samo da do bilo kakvih sukoba nece doci, ali nam je drago sto cujemo da je vojska u pripravnosti da maksimalno zastiti svoj narod.

Alek

pre 5 godina

Nasa vojsa je spremna i dobro obucena za sve izazove.

sasa

pre 5 godina

Građani ne treba da brinu, ali nikom se ne ide u rat! Problem su šiptari i njih treba sankcionisati i sprečiti da luduju!

anatodorovic

pre 5 godina

vOJSKA sRBIJE JE JEDNA JAKA I MOCNA SILA, KOJA SE BORI DA STITI LJUDE I NAROD

minja03

pre 5 godina

Naša vojska je spremna u svakom trenutku da brani našu zemlju.

Ima snage

pre 5 godina

Verujem da imamo snage da se izborimo sa bezumljem, ali se nadam da ce govoriti diplomatija a da se cevi ostati neme

Blizanac

pre 5 godina

Verujem da ce Vucic pronaci nacin da smiri sizuaciju na Kosovu i da nasa vojska nece imati potrebe da reaguje!

Nata

pre 5 godina

Srbija je uz svoj narod, bezbednost nam je na prvom mestu!

Ivan

pre 5 godina

Srpska vojska je ozbiljna i odgovorna i boriće se da zaštiti sva prava svojih građana i neće dozvoliti njihov progon.

Aleksa

pre 5 godina

Ne plasi se Srbija vojske koja postoji jedan dan, prosla je nasa vojska svetske i balkanske ratove, ustanke i bitke kroz istoriju.

Maja

pre 5 godina

Svet danas ispred sebe ima hegemoniju Ameerike vidljivu i prepoznatljivu. Kosovo i Metohija oteta i pretvoprena u Americku drzavu van Amerike. Neka se zapitaju i drugi.

AleksMache

pre 5 godina

Srbija je sila i samo da hoće, može svašta da im pokaže!

Boki

pre 5 godina

Sve pohvale za hrabrost i sto se moze zastiti nas narod.

mara

pre 5 godina

Vojska Srbije je jaka i moze da odgovori na sve izazove. Gradjani nemaju potrebe za brigom.

Bojan

pre 5 godina

Imamo najjacu vojsku u regionu i specijalne jedinice koje su spremne u svakom momentu da reaguju i da zastite nas narod na KiM.

kiza

pre 5 godina

Ovde se ne govori o vojsci, vec o politici. Na prvi pomen formiranja vojske tzv KOSOVA, srpska vojska je morala uci na Kosovo i Metohiju i razbiti narkomansku mafiju. A ti Vucko cuti i cuti i cuti pa ce ti doci do Nisa.

Ljubo

pre 5 godina

Ocigledno ,vojsku nam kontrolisu Ameri ,a policiju Englezi ,....strasno !

master

pre 5 godina

Manje price a vise akcije bi bilo mnogo bolje, samo posmatrate, sednicite, zasedate, Time to act is right now.

Darko

pre 5 godina

Kao veteran naše vojske mogu da kažem da je Vojska Srbije oduvek bila visokomoralna i sposobna, verujem da bi i u ovom trenutku, pogotovu sad kad su naši političari koji su spremni da u prvim redovima predvode Vojsku i narod i koji se bore za prava i standard pripadnika Vojske kao i ratnih veterana, da bi svaku situaciju mogli da rešimo bez ikakvih problema. Živela Vojska Srbije naš garant mira!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set