• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

16.12.2018

12:40

(FOTO) INFORMER NA KiM: UDRUŽENJE "PODRŽI ME" u Mitrovačkom dvoru ODRŽALO PROTEST PROTIV NASILJA PRIŠTINE!

Vesti

(FOTO) INFORMER NA KiM: UDRUŽENJE "PODRŽI ME" u Mitrovačkom dvoru ODRŽALO PROTEST PROTIV NASILJA PRIŠTINE!

Podeli vest

Članovi Udruženja za podršku i brigu o deci i odraslim licima sa posebnim potrebama "Podrži me" održali su protest u Mitrovačkom dvoru u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kojim su se suprotstavili prištinskim taksama od sto odsto na srpske proizvode

Ovim protestom članovi Udruženja "Podrži me" pokazali su revolt zbog osnivanja tzv Vojske Kosova.

Predsednica Udruženja "Podrži me" Ivana Rakić kazala je da je došlo vreme da se oglase i roditelji dece sa poteškoćama u razvoju.

-Ni koji smo najugroženiji jer nosimo životni teret zbog bolesne dece, pogođeni smo ovom situacijom. Onemogućeno nam je lečenje dece. Da li naša deca imaju pravo na lečenje, hranu, slatkiše, igračke i detinjstvo? Ovo je pitanje za međunarodnu zajednicu. Da li je problem to što su naša deca srpske nacionalnosti? Gde je sada UNHCR? Pre 19 godina nas niste zaštitili, zašto to sada ne uradite? Ovo je prilika da međunarodna zajednica pokaže da su sva deca jednaka - rekla je ona.

Foto: A. Grbović

Dodala je da Srbi već dve decenije nemaju pravu slobodu.

- Ovde smo se rodili, ovde su naše svetinje i ovde ostajemo. Verujemo našoj državi Srbiji da nas nikada neće izneveriti - kazala je Ivana Rakić.

Mirjana Jovanović, majka deteta sa posebnim potrebama, kazala je da je uvođenjem taksi dodatno ugrožen položaj dece.

- Svet mora da reaguje, ne sme sa ćutke posmatra ovu sramotu - rekla je ona.

Foto: A. Grbović

Blagoje Janačković, koji je osvojio peto mesto na maratonu u Beogradu, kazao je da je potrebno pokazati da "smo svi jaki i uspešni."

- Imajte razumevanja prema nama, olakšajte nam život. Srbija! - rekao je Blagoje koji je pre nekoliko godina teško povređen u saobraćajnoj nesreći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set