• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.01.2019

13:59

USPEŠNA AKCIJA U PROKUPLJU! Spasen zavejani pacijent nakon devet sati

Vesti

USPEŠNA AKCIJA U PROKUPLJU! Spasen zavejani pacijent nakon devet sati

Podeli vest

Nakon nešto više od devet sati, iz zavejanog prokupačkog sela Tovrljane spasen je muškarac (81), koga su spasilačke ekipe na nosilima nosili dva kilometra po snegu čija je visina bila i do metar

Nakon nešto više od devet sati, iz zavejanog prokupačkog sela Tovrljane spasen je muškarac (81), koga su spasilačke ekipe na nosilima nosili dva kilometra po snegu čija je visina bila i do metar.

Akcija, koja je počela u petak oko 20.30, završena je jutros u 6.10, a problem je nastao kada zbog nevremena i velikog snega kola Hitne pomoći nisu mogle da stignu do kuće pacijenta, ali su u pomoć pritekli vatrogasci, te je pacijent na cegeru prenet do auta, prenosi sajt Prokuplje online.

Problem je nastao kada su se kola Hitne pomoći zaglavila, prenosi sajt Južne vesti i dodaje da je tokom puta duvao jak vetar i padao sneg.

Kako se navodi, medicinska ekipa je uz asistenciju vatrogasaca najpre morala deo puta da prepešači da bi stigla do kuće pacijenta gde su mu dali određenu terapiju, a zatim su ga na ćebetu vukli do vozila kako bi ga transportovali do prokupačke bolnice.

Tada su vatrogasci pozvali još jednu ekipu iz Prokuplja i zahvaljujući njihovom naporu i požrtvovanju, uspeli da stignu do vozila.

Međutim, drami tu nije bilo kraja, jer vozila nisu mogla da se okrenu zbog snega i vrate nazad.

Pacijent je smešten na Odeljenje urgentne medicine i nije životno ugrožen.                                                     


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set