• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

30.01.2019

21:36

(FOTO) SRCE OD TUGE DA PUKNE Mali Sava ne želi iz bolnice kući,  TAMO NEMA NI HRANE NI IGRAČAKA!

Vesti

(FOTO) SRCE OD TUGE DA PUKNE Mali Sava ne želi iz bolnice kući, TAMO NEMA NI HRANE NI IGRAČAKA!

Podeli vest

Između Novog Brda i Gnjilana, tu negde, u selu Poneš živi osmočlana porodica Trajković. Žive, životare, u svojoj muci i bedi. Uslovi su teški, preteški. Kuća je relativno nova, sagrađena zahvaljujući dobrim ljudima.

Otac Mile, majka Jelena i deca Katarina (12), Dušan (9), Pavle (8), Mina (7), Sava (5) i dvogodišnji Uroš znaju šta je televizor ali ga nemaju. I nije to jedina stvar koja im nedostaje, niti je jedini njihov problem.

Foto: A.G.

 

Sava je već desetak dana u bolnici u Lapljem selu gde je smešten zbog ozbiljnih zdravstvenih problema koji su sada sanirani. Kako sam kaže, kući mu se ne ide jer u bolnici ima sve što mu je potrebno.

Foto: A.G.

 

- Neću kući, hoću da ostanem ovde. Ove tete u belim mantilima me lepo gledaju, donose mi hranu, igračke i super mi je. To kući nemam, kaže Sava.

Osmočlana porodica Trajković dobija socijalnu pomoć ali to ne rešava njihove probleme. Zbog izuzetno teške situacije u ovom domaćinstvu, nadležni iz Centra za socijalni rad iz Raniluga razmišljaju o mnogim merama, čak i o tome da decu povere hraniteljima na čuvanje.

- Imamo osam koza i to je sve. Drva imamo za još nekoliko dana. Nedostaje nam odeće, obuće, hrane... Deca nemaju igračaka, da se bar malo razvesele, kaže Jelena i dodaje da joj je suprug Mile operisan i da zbog tga nije u stanju da radi.

Foto: A.G.

 

Jelena za Informer kaže da se trudi oko dece koliko može i da ne bi izdržala da joj ih Centar za socijalni rad oduzme.

- Srce bi mi puklo, ja ne mogu da živim bez njih. Priznajem da nam higijena nije na zavidnom nivou ali to će se popraviti. Baš u nedelju, kada se slavio Sveti Sava, išla sam da obiđem sina Savu, kaže Jelena.

Najveći problem je, kažu u Centru za socijalni rad, taj što roditelji zanemaruju decu.

- Situacija je veoma loša, mi ih obilazimo i pomažemo koliko smo u mogućnosti. Predložićemo mnoge mere kako bi spasili ovu porodicu, a, ukoliko to ne reši probleme onda može da dođe do toga da deca odu kod hranitelja. Angažovaćemo i osobu koja će im pomagati u kući, kaže za Informer direktor Centra za socijalni rad iz Raniluga Zvonimir Vasić.

Foto: A.G.

 

Opština Gračanica, iako selo Poneš njoj ne pripada, ovoj porodici poslala je nekoliko humanitarnih paketa sa hranom i sredstvima za higijenu a njima su se najviše obradovala deca. 

Foto: A.G.

 

Punu kesu slatkiša malom Savi, koji je u bolnici, uručili su direktor KBC Gračanica Bratislav Lazić i direktor opštinske službe za zdravstvo Aleksandar Popović. 

Foto: A.G.

 

Majka Jelena: Albanci su pucali na mene

 - Pre dvadeset godina, 1999. Albanci su na mene pucali i pogodili me u nogu. Ne znam zašto su to uradili, nikada nikom ništa nažao nisam učinila. To se desilo dok sam još živela kod svojih roditelja u selu Čuljkovci kod Novog Brda. Još imam ožiljke od toga, kaže Jelena.

 

MARKO ĐURIĆ: Srbi na KiM ostaće jedinstveni, NISMO NAIVNI NEĆEMO SE DELITI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set