• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2019

06:55

DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Večeras naglo zahlađenje, vetar i sneg!

Vesti

DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Večeras naglo zahlađenje, vetar i sneg!

Podeli vest

U Srbiji se od večeras do nedelje očekuje jako zahlađenje sa olujnim vetrom i snegom, upozorio je RHMZ

Za dane vikenda prognozira se jako zahlađenje. U subotu u većini mesta ledeni dan, a u nedelju umeren i jak jutarnji mraz sa temperaturom ponegde i ispod -10 stepeni, saopštio je RHMZ.

Danas se na planinama očekuje povećanje visine sneznog pokrivača za oko 15 cm za 12 sati, a od popodneva i snežni nanosi zbog jakog i olujnog severnog vetra.

U toku noći, u subotu ujutro i pre podne stvaranje sneznog pokrivača i u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije. 

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i hladnije s kišom, na planinama sa snegom uz stvaranje snežnih nanosa. 

Uvece i u toku noći kiša će preći u sneg i u nizim predelima centralne, istocne i juzne Srbije uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, dok se na severu i zapadu očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. 


Duvaće umeren i jak, severni vetar, uveče i u toku noći u Vojvodini, istočnoj Srbiji i na planinama sa udarima olujne jačine. Najniza temperatura od -4 do 5, a najvisa od 4 do 11 , posle podne, uveče i u toku noći u osetnijem padu. 

U Beogradu će danas biti pretežno oblačno i hladnije, povremeno s kišom. Najniža temperatura biće oko 5 stepeni, a najviša oko 8. Uveče i u toku noći promenljivo oblačno uz nagli pad temperature i jak severoistočni vetar, u pojedinim delovima grada s kratkotrajnim snegom. 

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 1. marta, u subotu (23.02.) hladno i vetrovito, u većini mesta ledeni dan. Na severu Srbije pretezno sunčano, a u ostalim krajevima ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, povremeno sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. 

Posle podne i uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje. 

Duvaće jak, na planinama i u Vojvodini i olujni, severni i severoistočni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. 

U nedelju (24.02.) ujutro umeren i jak mraz, u toku dana pretežno sunčano i hladno. Uveče i u toku noći umereno naoblačenje, ponegde sa kratkotrajnim snegom. 

Naredne sedmice malo do umereno oblačno i uglavnom suvo uz slabljenje jutarnjeg mraza i sa dnevnom temperaturom koja će pocetkom nedelje biti oko prosečnih vrednosti za poslednju dekadu februara, a od srede ponovo oko ili iznad 10 stepeni.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set