• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.03.2019

10:05

STRANCI NAVALILI NA SRBIJU! U januaru nas je posetilo 177.750 turista, a ova mesta su ih najviše ODUŠEVILA!

Vesti

STRANCI NAVALILI NA SRBIJU! U januaru nas je posetilo 177.750 turista, a ova mesta su ih najviše ODUŠEVILA!

Podeli vest

U Srbiji je u januaru ove godine boravilo 177.750 turista, što je za jedan odsto više u odnosu na prvi mesec prošle godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Od toga je Srbiju posetilo 82.939 stranih turista i 94.811 domaćih

Domaći gosti su najviše boravili u planinskim mestima (56 odsto), zatim u banjama (21 odsto), dok su strani u najvećem broju posetili Beograd (41 odsto), a zatim planine (32 odsto).

(FOTO) GRADI SE BEOGRADSKA GONDOLA! Povezivaće Kalemegdan i Ušće, a izgleda kao da je došla iz budućnosti!


Kako se navodi, ostvareno je ukupno 551.193 noćenja, od čega su domaći turisti ostvarili 320.808 noćenja, a inostrani 230.385. 

Foto: R. B.

Kopaonik

Od izabranih turističkih mesta, mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći turisti su u januaru najviše boravili na Kopaoniku - 64.391 noćenja, što je šest odsto manje u odnosu na januar 2018. godine. Zatim slede Zlatibor, Tara, Vrnjačka Banja i Beograd.

Strani turisti najviše su boravili u Beogradu, ukupno 95.437 noćenja, što je pet odsto više u odnosu na januar 2018. godine, zatim slede Kopaonik, Zlatibor, Novi Sad i Stara planina. 

Najveći broj noćenja u januaru ove godine ostvarili su turisti iz Crne Gore, koji su ostvarili 32.805 noćenja, što je 12 odsto više u poređenju sa prošlom godinom.

Srbiju su u tom periodu posetili i turisti iz Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Rusije, Turske, Kine i Nemačke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set