• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

18.03.2019

18:15

PROMENLJIVO VREME U SRBIJI DO KRAJA NEDELJE! Od utorka svežije, pa se VRAĆA PROLEĆE!

Vesti

PROMENLJIVO VREME U SRBIJI DO KRAJA NEDELJE! Od utorka svežije, pa se VRAĆA PROLEĆE!

Podeli vest

Posle dva dana sa gotovo letnjim temperaturama u Srbiju stiže kratkotrajno osveženje! Meteorolozi kažu da nas od sutra uveče čeka mestimično kišovito vreme i pad temperature i do deset stepeni

Međutim, prema rečima prognostičara, ovo naoblačenje biće "kratkog daha", jer se već od petka ponovo očekuje suvo i sunčano vreme, sa temperaturama i do desetak stepeni višim od prosečnih za ovo doba godine.

Meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić kaže da će i današnji dan obeležiti dosta sunca i poprilično visoka temperatura, ali da nas od večeras čeka preokret.

- Krajem dana i tokom noći na severu i severozapadu Srbije doći će do prodora hladnog vazduha, koji će se u utorak širiti prema ostalim delovima zemlje. On će nam doneti hladnije vreme, pad temperature i do deset stepeni, a ponegde i kišu. Ovaj hladniji talas sutra će jedino zaobići istok i jugoistok zemlje, gde će biti suvo, a pad temperature znatno manji nego u ostatku zemlje. Međutim, uprkos tome što se očekuje drastičan temperaturni pad, trebalo bi reći da se u Srbiji ne očekuje povratak hladnijih dana. Ovih dana imali smo temperature koje su daleko iznad proseka za ovo doba godine, tako da će se sutra i prekosutra one vratiti na prosečne vrednosti i kretaće se u zavisnosti od dela zemlje, od 8 do 15 stepeni - priča Đurić.

Hladnije

Doći će do prodora hladnog vazduha, koji će doneti pad temperature
Đorđe Đurić, meteorolog

On naglašava da će u Srbiji od sutra biti i kiše, ali da se ne očekuju obilne padavine.

- I u utorak i u sredu biće uslova za slabu kišu u celoj zemlji, ali će biti slabog inteziteta. Ta oblačnost će se zadržati sve do četvrtka ujutro, kada se na severu i zapadu Srbije očekuje i slab mraz, što može biti opasno po poljoprivredne kulture. Međutim, već od četvrtka popodne sledi razvedravanje, a potom i skok temperature, koja bi za vikend trebalo ponovo da prelazi 20 stepeni - objašnjava Đurić.

I u Republičkom hidrometeorološkom zavodu juče su najavili promenu vremena od utorka i pad temperature.

- Od utorka u Srbiji biće svežije, u zavisnosti od dela zemlje, temperature će pasti za pet do deset stepeni u odnosu na prethodna dva-tri dana. Pad temperature biće praćen i mestimičnom kišom. Stabilizacija vremena se očekuje od četvrtka, kada sledi postepeni porast temperature za dva-tri stepena po danu - rekli su RHMZ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set