• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

22.03.2019

12:46

BRAVO, SRBINE! Najbolji nastavnik na prostoru bivše Jugoslavije je Čačanin

Vesti

BRAVO, SRBINE! Najbolji nastavnik na prostoru bivše Jugoslavije je Čačanin

Podeli vest

Profesor Prehrambeno - ugostiteljske škole u Čačku Vladimir Majstorović, dobitnik je nagrade "Najbolji nastavnik na prostoru bivše Jugoslavije", koju dodeljuje Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije

Ovo je samo još jedno u nizu priznanja koje je profesor Majstorović u svom dugogodišnjem radnom iskustvu zasluženo osvojio. Kao neke od najvažnijih nagrada, izdvajaju se nagrada za Najboljeg edukatora Srbije, priznanje "Čarobnjak prosvete", Mentor godine od strane Udruženja za Ujedinjene nacije Srbije, kao i pehar koji je osvojio u Paraćinu u okviru projekta "Znanje bez granica".

Profesor Majstorović ističe kako iza svega toga stoji pre svega ogromno radno iskustvo, kao i da su nagrade rezultat inovacije u nastavi koju ju stekao na brojnim stručnim usasvršavanjima u zemlji i inostranstvu.

"Predstavljao sam Srbiju na brojnim međunarodnim forumima u Japanu, u Briselu. Takođe, predstavljao sam i srpsku prirodnu i kulturnu baštinu na nekim međunarodnim Unesko forumima, kao domaćini u našoj zemlji na lokalitetima koji su na listi svetske kulturne baštine pod zaštitom Uneska, kao što je Feliks Romulijana, ili u Nemačkoj, gde smo u prisustvu brojnih evropskih i svetskih zemalja predstavljali naš projekat pod nazivom "Transromanika u rukama mladih", rekao je za agenciju RINA profesor Majstorović.

Foto: RINA

Ono što ga svakako izdvaja jeste izuzetan način rada kojim se trudi da časove učini zanimljivijim, ali ne manje korisnim. Kako profesor ističe, u toku nastave koristi različite inovativne metode uz korišćenje tehničkih sredstava, edukativnih kompleta i svega onog što će pomoći deci da lakše savladaju gradivo.

"Tokom nastave organizujem razičite vidove radionica gde deca mogu da popune odgovarajuće upitnike, ili organizujem kvizove znanja kako bih deci dao na značaju afirmaciju obrazovanja i onog obrazovnog procesa koji mi imamo u toku nastave. Naravno da organizujem i nastavu u prirodi, pa nekad kada je to predviđeno nastavnim planom i programom odlazimo u učionicu na otvorenom, gde održavamo i taj vid ambijentalne nastave koji je jako interesantan deci". naglasio je profesor.

Prilikom pripreme za svoje predavanje, ističe da koristi različitu literaturu, fotografije, internet. Smatra da je izuzetno važno da svaki nastavnik prati potrebe učenika, kako bi oni rekli "da bude u trendu", stoga nastoji da i savremene društvene mreže iskoristi u edukativne svrhe.

Važno mu je, kako kaže, da učenicima njegovo predavanje bude interesantno, da na časovima uživaju, ali i da sa njih ponesu znanje koje će moći kasnije da iskoriste.

"Uvek se trudim da na času ostavim dobar utisak, da predavanja deci budu zanimljiva, ali uz dozu poštovanja i naravno osmeha. Volim da deci prenesem i optimizam i sreću i ljubav prema predmetu, ali isto tako i ja težim da uvek budem i raspoložen i nasmejan, kako bih na najbolji mogući način preneo deci znanje ", ističe nagrađivani edukator.

Ono što profesor Majstorović za kraj navodi kao veoma bitno u obrazovnom procesu jeste saradnja i poverenje roditelja i svih onih koji su zaduženi za obrazovanje mladih.

"Naravno da je ključna uloga pre svega roditelja da ih motivišu, ali naravno nas kao profesora da im prenesemo to znanje na najbolji mogući način uz neke primere dobre prakse, primere iz svakodnevnog života koji će im biti od koristi u budućnosti ", zaključuje profesor Majstorović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set