• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

30.03.2019

11:38

ALBANCI MASOVNO BEŽE IZ "VOJSKE KOSOVA"! Bacaju uniformu i idu u inostranstvo!

Vesti

ALBANCI MASOVNO BEŽE IZ "VOJSKE KOSOVA"! Bacaju uniformu i idu u inostranstvo!

Podeli vest

Tokom 2017. i 2018. godine ukupno 399 pripadnika je napustilo Kosovske bezbednosne snage (KBS), bez obzira na etničku pripadnost, rasu i pol

Oko 400 pripadnika napustilo je KBS tokom 2017. i 2018. od kojih su neki emigrirali u inostranstvo.

Kako navodi Indeksonline, razlozi za njihovo napuštanje KBS-a su različiti, a medu njima ima i onih koji su ostavili uniformu nakon što su dobili vizu za rad u inostranstvu.

ALBANCI, AKO NAPADNETE SEVER, BEŽAĆETE U RASULU KAO I UVEK! Vojska Srbije ima spreman odgovor na pretnje Haradinaja: Svi su vam prozreli planove!

Tzv. Ministarstvo odbrane nije konkretno odgovorilo na pitanje Indeksonline-a o kakvim razlozima je reč, kao ni koliko je pripadnika snaga napustilo uniformu da ode u inostranstvo.

- Tokom 2017. i 2018. godine ukupno 399 pripadnika je napustilo KBS, bez obzira na etničku pripadnost, rasu i pol. Da bi pripadnici mogli da napuste KBS neophodno je da popune službeni obrazac u kojem navode razloge napuštanja službe, koji se zatim preispituju i obraduju kako bi se finalizirali odlukom o napuštanju -  navodi se u odgovoru tzv. Ministarstva odbrane.

Prema saopštenju tzv. Ministarstva odbrane tokom perioda od dve godine donesene su odluke o smenjivanju pripadnika KBS-a iz sledecih razloga: demobilizacija, razrešenje od strane disciplinske komisije, penzionisanje, zdravstveni razlozi, prelazak u kadete i smrt.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set