• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.04.2019

18:51

VALJEVO IZAŠLO NA CRNO MORE, SLEDI BRATIMLJENJE SA SOČIJEM! Istorijski sporazum u olimpijskom gradu u Rusiji!

Vesti

VALJEVO IZAŠLO NA CRNO MORE, SLEDI BRATIMLJENJE SA SOČIJEM! Istorijski sporazum u olimpijskom gradu u Rusiji!

Podeli vest

Valjevo i Soči su na korak od bratimljenja, a tome u prilog ide Sporazum o prijateljstvu koji su u utorak potpisali predsednik Gradske skupštine Sočija Viktor Petrovič Filonov i predsednik Skupštine grada Valjevo Milorad Ilić

Svečanosti u olimpijskom gradu na Crnom moru prethodio je sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Sočija Anatolij Pahomov, deputat Jurij Sergejevič Nemcev, predstavnici lokalne administracije i članovi srpske delegacije koju je predvodio narodni poslanik Dragomir J. Karić, član Parlamentarne grupe prijateljstsva Srbije i Rusije. Istaknuto je da su stanovnici Srbije zainteresovani za odmor u poznatom letovalištu, a razmatrane su i mogućnosti realizacije velikih projekata u oblasti građevinarstva, kulture, biznisa kao i razmene studenata. 

Dragomir J. Karić je za medije u Rusiji, koji su opširno izveštavali o ovom velikom događaju, istakao da je ukazano na potrebu uvođenja direktne avionske linije između Beograda i Sočija, sa čim se složio i gradonačelnik Pahomov koji je odmah naložio saradnicima da sa avio-prevoznicima razmotre najbolje opcije za realizaciju ovog plana.

- Kada sam gradonačelniku Pahomovu rekao da Srbija nema more i da možemo sa njima da sarađujemo, on je odmah kazao: "Od danas Srbija ima more!" Direktan let od Beograda do Sočija trajao bi dva sata i spremni su da uspostave tu liniju. Treba imati u vidu da u Sočiju sezona traje 365 dana u godini. Evo sad je april, ljudi se kupaju, a gore na planini od 2.900 metara ima mnogo snega i skijanje je u punom jeku. To je fenomenalno. Soči je, inače, istorijski grad, ima mnogo toga da se vidi. Tamo se održavaju i trke Formule 1, puno je modernih stadiona i sportskih dvorana. Soči je grad u kojem nedelja dana proleti kao jedan dan. Tamo ima sve što građani Srbije vole - precizirao je Dragomir J. Karić.

Inače, ideja o bliskoj saradnji između Valjeva i Sočija razvili su pre dve godine mladi poslanici na Festivalu omladine i studenata, nakon čega je usledio niz sastanaka gradskih čelnika, koji su na kraju doveli do potpisivanja ovog izuzetnog strateškog sporazuma od velike važnosti za produbljivanje prijateljskih odnosa između dve države i jačanje privredne saradnje.   

- Dogovorena je nova poseta Valjevu gradskih čelnika Sočija, koji su izuzetno zainteresovani da dovedu investitore koji će da ulože u izgradnju postrojenja za preradu voća, povrća i mesa u Zapadnoj Srbiji, što je za nas od velikog značaja - otkriva Dragomir J. Karić i dodaje:

- Prezentacije će biti priređene u Valjevu, Užicu, Šapcu i Čačku, znači u četiri okruga. Upravo regionalno povezivanje je veoma važno i na tome uvek potencira i Bogoljub Karić, kao predsednik Pokreta snaga Srbije i predsednik Udruženja industijalaca i preduzetnika Srbije, i to se u potpunosti uklapa u strategiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića o povezivanju svih subjekta Srbije i Rusije za brži napredak privredne i ekonomske saradnje.

Srpsku delegaciju su u Sočiju osim narodnog poslanika Dragomira J. Karića i predsednika Skupštine grada Valjevo Milorada Ilića činili prof. dr Miroljub Ivanović, član Veća grada Valjeva, odbornik Miloš Kovačević, ekonomista Saša Mitić i Dragoljub Jovančić iz Čačka.

Dragomiru J. Kariću medalja od građana Sočija

Dragomiru J. Kariću ukazana je velika čast kada mu je gradonačelnik Pahomov uručio medalju u ime građana Sočija koja se dodeljuje zaslužnima za doprinos u razvoju grada.    
- Nagrađen sam za zasluge u razvoju olimpijskog grada i za izgradnju jedne od najbrže podignutih zgrada u Sočiju tokom priprema za Olimpijske igre, koja i danas krasi grad. Oni to ne zaboravljaju - naglasio je Karić. 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set