• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

15.04.2019

09:02

OD SREDINE NEDELJE VRAĆA SE PRAVO PROLEĆE! Od srede toplije, ZA VASKRS ČAK +25!

Vesti

OD SREDINE NEDELJE VRAĆA SE PRAVO PROLEĆE! Od srede toplije, ZA VASKRS ČAK +25!

Podeli vest

Nakon nekoliko kišnih i poprilično hladnih dana, u Srbiju se vraća proleće! Prema rečima meteorologa, još danas će u našoj zemlji biti oblačno, kišovito i tmurno, ali već od sutra sledi razvedravanje i dosta toplije vreme

Do kraja meseca nas očekuje uglavnom sunčano vreme, koje će sporadično biti presecano ponekim prolećnim pljuskom, ali kako za sada pokazuje prognoza, tokom vaskršnjih praznika biće suvo i toplo sa temperaturom oko 25 stepeni.

Skok temperature

Do kraja aprila temperatura će biti u konstantnom porastu
Đorđe Đurić

Meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić kaže da je za sada izvesno da će do kraja aprila temperatura biti u konstantnom porastu i da na vidiku nema zahlađenja nalik onom koje smo imali prethodnih dana.

- Od sredine ove nedelje pred nama je petnaestak pravih prolećnih dana sa temperaturama uobičajenim za ovo doba godine, od 15 do 20 stepeni. Još danas će u celoj zemlji biti prohladno i kišovito, ali već od sutra sledi stabilizacija vremena. Istina je da ćemo u utorak i u sredu ujutro u pojedinim delovima imati takozvani prizemni mraz, što može da naškodi usevima, ali će dnevne temperature biti u porastu. U četvrtak su mogući pljuskovi u celoj zemlji, ali to će biti kratkog daha jer od večeri sledi razvedravanje - kaže za Informer Đorđe Đurić.

Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, temperatura će se narednih nekoliko dana kretati do 20 stepeni, ali se u poslednjoj nedelji aprila očekuje njen svakodnevni porast.

- Dani pred Vaskrs, prema sadašnjim pokazateljima, biće poprilično topli, temperatura će se kretati i preko 20 stepeni. Baš na Vaskrs očekuje se čak 25 stepeni, znači prijatno topao i sunčan dan. Kiše će do kraja meseca biti, ali samo u ponekim delovima Srbije i neće biti previše obilne. Biće to više poneki lokalni pljusak praćen grmljavinom, što u suštini i jeste odlika proleća. U suštini, imaćemo pravu prolećnu klackalicu, smenu kiše i sunca - objašnjava on.

I u Republičkom hidrometeorološkom zavodu ističu da nas od sutra čeka promena vremena na bolje u odnosu na prethodne dane.

- Pred nama je sedam pretežno sunčanih dana. Temperatura će biti u postepenom porastu i uglavnom će biti suvo. Jedino se u četvrtak očekuje promenjivo oblačno vreme sa češćom pojavom kiše i pljuskova tokom celog dana. Početkom naredne nedelje trebalo bi očekivati i jugoistočni vetar koji će biti u pojačanju - rečeno je u RHMZ.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set