• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

21.04.2019

18:05

PROGNOZA ZA VASKRS! Na Veliki petak oko 30 stepeni, ZA VIKEND PRAVO PROLEĆE! Pre toga STIŽU KOŠAVA I SAHARSKI PESAK!

Vesti

PROGNOZA ZA VASKRS! Na Veliki petak oko 30 stepeni, ZA VIKEND PRAVO PROLEĆE! Pre toga STIŽU KOŠAVA I SAHARSKI PESAK!

Podeli vest

Nedelju pred nama karakterisaće veoma turbulentne promene vremenskih prilika - u košavskom području duvaće veoma jak vetar, čak sa orkanskim udarima. Prestaje tek na Veliki petak, kada nas prvi put ove godine očekuje i temperatura oko 30. podeoka!

Osim toga, tokom ove nedelje zbog košave i u Srbiji ćemo imati saharsku prašinu, koja će već danas prekriti nebo iznad delova Španije, Francuske, Švajcarske, južne Italije, Malte i ostrva u zapadnom Mediteranu.

Zbog svega ovoga, kako objašnjava meteorolog iz "Weahther2Umrella" Đorđe Đurić dolazi usled delovanja različitih ciklona u isto vreme.

- Narušiće se delovanje anti-ciklona i doći će do postepenog pada pritiska jer se sa mediterana priblizava ciklon. Takođe ove nedelje će biti najjači udari vetra koji su se desili ove sezone - navodi Đurić.

U ponedeljak nas  očekuje jaka košava koja bi prema prognozi RHMZ trebalo da traje sve do petka, 26. aprila.

Kako prognoziraju meterolozi RHMZ, u tom peridu u košavskom području i na planinama, duvaće umeren i jak južni i jugoistični vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Košava će biti najjača u utorak, 23. aprila, kada se na jugu Banata očekuju i orkanski udari vetra.

Foto: Tanjug

Prema rečima Đurića, Vršac će biti na meti najjačih udara košave.

U ponedeljak se očekuje i jutarnja pojava mraza u južnom i centralnom delu Srbije, ali ne toliko opasna za poljoprivrednike kao što je bila prethodnog dana. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 20 do 25 stepeni, dok će posle podne biti prisutno pojačanje jugoistočnog vetra, tako da se u noći između ponedeljka i utorka očekuje pojava tog jakog vetra u košavskom području.

(FOTO) TUŽNA PRIČA O ZALJUBLJENOM KONJU RUBINU! Evo zašto jedan pastuv iz okoline Gornjeg Milanovca beži od kuće i gde ga VLASNIK UVEK POTIŠTENOG ZATEKNE!

Noć između ponedeljka i utorka odlikovaće i prolazno naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom koje dolazi sa jugozapda.

U utorak i sredu usled jakog strujanja pod uticajem ciklona iz Sahare doći će do pojave velike količine peska, a to će se najbolje videti u delovima gde će biti kiše, pri čemu će voda biti zamućena, žućkaste boje.

- Najbolje ćemo videti na staklima od automobila kako će biti zaprljana posle kiše žućkastom bojom - kaže Đurić.

Foto: Tanjug

Već od srede i četvrtka sledi novi porast temperature pri čemu će se temperatura u sredu kretati oko 25 stepeni, a u četvrtak maksimalna dnevna biće prognozirana je od 24 do 28 stepeni Celzijusovih. Za predstojeće praznike i Veliki petak možemo se radovati pravom letnjem vremenu sa temperaturom oko 30 stepeni kako u glavnom gradu tako i u ostatku Srbije.

- U petak možemo da očekujemo temperature čak do 30 stepeni, međutim već krajem dana stiže nam novo naoblačenje koje će se tokom noći razviti i uzrokovati pojavu pljuskova sa grmljavinom. Ipak, ono što je bitno jeste da prestaje košava koja će najgora biti u utorak - dodao je Đurić.

Za vikend ćemo imati mali pad temeprature u odnosu na letnju temepraturu petka, ali to ne znači da nas čeka ponovo loše vreme. Naprotiv, u subotu ćemo uživati sa maksimalnih 22 stepena pri čemu će duvati severozapadni vetar. Sve u svemu možemo biti sigurni da će približne temperature u Srbiji zadržati i da ćemo uživati u lepom vremenu za dane praznika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set