• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2019

13:31

SRBIJA DAJE MILION EVRA ZA OBNOVU KATEDRALE NOTR DAM! Ovim činom potvrđeno vekovno prijateljstvo sa Francuskom!

Vesti

SRBIJA DAJE MILION EVRA ZA OBNOVU KATEDRALE NOTR DAM! Ovim činom potvrđeno vekovno prijateljstvo sa Francuskom!

Podeli vest

Vlada Srbije uputila je Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u katastrofalnom požaru u noći 15. aprila ove godine, navodi se u saopštenju Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije, dostavljenom posle sednice kabineta u Nemanjinoj 11

Ovom odlukom potvrđuje se vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želja da se simbol francuske i svetske civilizacije što pre obnovi i otvori ovaj hram kulture i umetnosti za sve svoje buduće poklonike.

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici i Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine u okviru inicijative „Pojas i put".

U ime vlade, ovaj dokument potisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

OTKRIVEN UZROK POŽARA U KATEDRALI NOTR DAM: Zvaničnik francuske policije ubeđen da je REŠIO SLUČAJ!

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Republike Srbije i kompanije Huawei techonologies Co, Ltd.

Svrha potpisivanja ovog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huawei kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

OBNOVA NOTR DAMA! Međunarodni konkurs za gradnju tornja!

Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja.

Kao poseban cilj ove saradnje je otvaranje Huawei Innovation Center for Digital Transformation kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu, piše u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gegula

pre 4 godine

Šta su oni nama dali za crkve na Kosovu i Metohiji , na primer.

JJ

pre 4 godine

A koliko je Francuska dala za Hilandar kad je izgoreo?

Papundek

pre 4 godine

Mislim da je cela vlada srbije (pre ove odluke) trebala procitati tekst hrvatske novinarke Vedrane Rudan povodom KATEDRALE NOTRDAM!

Dimitrije

pre 4 godine

A Francuska je u ime vekovnog prijateljstva bombardovala Srbiju. A Francuska je za obnovu uništenih crkava na Kosovu i Metohiji dala nula evra. A Francuska je za lečenje dece posle bombardovanja, obnovu škola i vrtića dala NULA dinara. Dosta više sa tim "vekovnim prijateljstvom" kad svi mi znamo da je to najobičnija laž

Čarapan

pre 4 godine

...naše višedecenijsko prijateljstvo.Bilo nekad sad se pripoveda , zapad gleda samo interes, zato njih ima dvadesetak miliona a nas opet petšest. Srbi su brzi na orozu da oproste zato nas vuku za nos a Francuska politika danas nije bolja od Kušnera.

nikola

pre 4 godine

Informeru proveri koliko je dala Francuska za Hilandar. Baš me ineresuje, a verujem i sve ostale verne čitaoce.

Klipak

pre 4 godine

Sve je to lepo a koliko su oni dali za obnovu nasih svetinja koje su siptari zapalili uz njihovo precutno odobrenje.... Oce li posle tog miliona povuci priznanje tkzv drzave kosovo

Perica

pre 4 godine

Oni nama srušiše sve a mi ?Ma treba da nas j..u kad smo go*na.

Laki

pre 4 godine

Vule prijatelju pa daj i meni mil. Eura da se i ja obnovim

SRBA

pre 4 godine

Prvoaprilska sala? Ama ljudi ni dinarcic!!!! Zasto i kome??? OOOO kakva glupost.

SS

pre 4 godine

Bezpotrebni potez,jer te pare trebaju Srbiji i narodu,a ne onom koji nam je okrenuo leđa i koji nas je bombardovao 1999.Što oni ne dadoše za naše spaljene crkve na bivšim teritorijama Jugoslavije koju su i oni rušili,i KiM.Sramora,to se uzima od naših usta i usta onih koji su ostali bez najmilijih tokom ratovanja,bombardovanja zbog tih istih francuza,a o njihovoj crkvi i veri da ne pričam.

Skitnica

pre 4 godine

Ko vam je dopustio da rasipate narodne pare.

Sara

pre 4 godine

Jedan milion narodnih para za podršku pobede Hilari Klinton, sada milion na Notr Dam, a Francuzi su nama zajedno sa NATO saveznicima slali bombe i traže da se odreknemo sedmine svoje teritorije. Ko sme da na taj način troši narodni novac?

RINGISPIL

pre 4 godine

E narode moj biti na DOBROM GLASU uvek košta. Neko dobije milion evra neko SENDVIC.

RINGISPIL

pre 4 godine

E narode moj biti na DOBROM GLASU uvek košta. Neko dobije milion evra neko SENDVIC.

Aleksandar

pre 4 godine

Sta je bilo? Sad je vekovno prijateljstvo a juce bozija kazna..e moj DJV..jel stigla uplatica za ovaj tekst

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set