• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

03.05.2019

20:59

SRBIJO, SPREMI SE ZA NAJVEĆI VREMENSKI ŠOK OVOG PROLEĆA! Stiže nam SNEG, donosi ga LEDENI ARKTIČKI VAZDUH iz Evrope!

Vesti

SRBIJO, SPREMI SE ZA NAJVEĆI VREMENSKI ŠOK OVOG PROLEĆA! Stiže nam SNEG, donosi ga LEDENI ARKTIČKI VAZDUH iz Evrope!

Podeli vest

U narednih nekoliko dana veći deo Evrope zahvatiće talas izrazito hladnog arktičkog vazduha koji će se zadržati sve do srede

Hladni talas će u narednim danima pogoditi veći deo Evrope, a potencijalno opasan obrazac biće uspostavljen sa gornjim delom iznad Arktičke regije i Atlanskog okeana, što će dovesti do snažnog strujanja veoma hladnog arktičkog vazduha na jugu, pa preko zapadne i središnje Evrope.

Temperature će od 3. pa sve do 7. maja biti dosta niže nego što je to uobičajeno za ovo doba godine. Postoji i veliki rizik od jutarnjeg mraza u delovima istočne, središnje i zapadne Evrope, kao i Balkanskog poluostrva i tako od nedelje, pa sve do srede.

OLUJNI VETAR RAZBIJA SRBIJU I DONOSI TEŠKO NEVREME! Jaka KIŠA sručiće se na Beograd! Pogledajte kada stiže HAOS!

Takođe, kako javlja portal "Severe waether Europe", pojedine regije osetiće drastičan pad temperature koja će ići i ispod nule, pa ne treba da iznenadi ni pojava snega i susnežice i to ne samo na velikim visinama.

Na primer, za subotu se očekuje sneg u delovima Nemačke, Češke, Engleske, Škotske, Danske i širom Alpa, a potencijalno i u delovima Beneluksa, Francuske i Pirineja. Koliko već u nedelju, snežnih padavina će biti na Alpima, u Sloveniji, Austriji, Slovačkoj i delovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, severne Italije, segmenata Francuske i na Pirinejima.

Kada je reč o Srbiji, sutra se pre podne očekuje pretežno sunčano, a posle podne na jugozapadu i zapadu, a uveče i noću i u ostalim krajevima naoblačenje s kišom, ponegde i pljuskom s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS). Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, najniža temperatura od pet do 12, a najviša će iznositi od 19 do 24 stepena Celzijusa.

U Beogradu takođe pre podne pretežno sunčano, a posle podne postepeno naoblačenje, uveče i tokom noći povremeno kiša. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, najniža temperatura 12, a najviša 22 stepena Celzijusa.

Prognozira se da će od nedelje do utorka biti pretežno oblačno i hladnije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a u višim planinskim predelima, iznad 1.500 metara, sneg. U utorak slabljenje i prestanak padavina, a u sredu pretežno sunčano i toplije. Zatim promenljivo, umereno toplo, ponegde kratkotrajna kiša i pljuskovi s grmljavinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set