• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

10.05.2019

12:50

(VIDEO) PRODAO STAN U GRADU I OTIŠAO NA SEOSKO IMANJE! I NIJE SE POKAJAO!

Vesti

(VIDEO) PRODAO STAN U GRADU I OTIŠAO NA SEOSKO IMANJE! I NIJE SE POKAJAO!

Podeli vest

U Srbiji prema statističkim podacima ima preko 40.000 napuštenih domaćinstava, u kojima bi se moglo živeti. Ipak, retki su oni koji se iz grada vrate na selo. Na taj korak odlučila se porodica Ristanović iz Čačka, i postala uspešan proizvođač organske hrane

Zoran Ristanović 6. oktobra 2000. godine odlučio je da proda stan u centru Čačka i preseli se na selo. Vratio se u dedinu kuću u Prijevoru, i nije se pokajao. Tu živi sa suprugom i troje dece.

Na parcelama koje nisu obrađivane 50 godina pokrenuo je organsku proizvodnju povrća i voća, i ako pre toga ništa nije znao o poslu u koji se upušta. U proizvodnju je krenuo sa jednim kolicima i lopatom.

Zoran kaze da je najgore kada zemlja stoji neobrađena, pa je svoje parcele bez ikakve nadoknade nudio zainteresovanim proizvođačima, a jedini uslov je bio da ne koriste hemikalije. Dvadesetogodišnji Milan Lekić iz Mrkonjić grada u Prijevoru kako kaže uči tajne organske proizvodnje.

Ovaj posao traži dosta vremena i odricanja  ali mnogo toga je na dohvat ruke. Zasukati rukave i ne pauzirati svakih 15 minuta, prvi je Zoranov savet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set