• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2019

08:03

TROPSKA KLIMA U SRBIJI! Vrelo, vrelije, najvrelije, PA KIŠA, OLUJA I POTOP!

Vesti

TROPSKA KLIMA U SRBIJI! Vrelo, vrelije, najvrelije, PA KIŠA, OLUJA I POTOP!

Podeli vest

Najviša temperatura kretaće se od 30 do 34 stepena

U Srbiji će danas biti sunčano i tropski toplo, ali i veoma sparno. Posle podne se ponegde u jugozapadnim i zapadnim predelima Srbije očekuju kraći pljuskovi sa grmljavinom. U toku večeri i noći, jači razvoj oblačnosti prognozira se za severne i zapadne predele Vojvodine gde će biti uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i veoma obilnim pljuskovima.

Najniža temperatura kretaće se od 16 do 22 stepena, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena. U Beogradu će danas takođe biti veoma toplo i sparno, a maksimalna temperatura iznosiće oko 32 stepena, a pljuskovi su mogući uveče i u toku noći.

U Srbiji će se do kraja juna zadržati promenljivo, toplo i sparno vreme sa lokalnim pljuskovima i temperaturama neznatno iznad proseka za ovo doba godine, kaže meteorolog Nedeljko Todorović i dodaje da toplotni talas iz severozapadne Afrike, koji će prema prognozama, stići u Evropu početkom sledeće sedmice neće uticati na vremenske prilike u Srbiji.

Foto: Informer

Todorović je rekao da će vreo talas iz Afrike, koji će prema najavama evropskih meteorologa, podići temperaturu u pojedinim delovima Evropu i do 40 stepeni Celzijusa, pogoditi kontinentalni deo Španije i jug Francuske, ali da neće stići u Srbiju gde će temperature ostati slične ovonedeljnim.

Kako je naveo, za vikend i u prvoj polovini naredne sedmice očekuju se pljuskovi lokalnog karaktera i maksimalne dnevne temperature malo iznad proseka za drugu polovinu juna, a koje će se kretati od 27 do 32 stepena.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set