• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

24.06.2019

14:11

TREBA IZDRŽATI JOŠ TRI DANA! A kad od četvrtka UPEČE ZVEZDA, prizivaćemo kišu DA NAS RASHLADI!

Vesti

TREBA IZDRŽATI JOŠ TRI DANA! A kad od četvrtka UPEČE ZVEZDA, prizivaćemo kišu DA NAS RASHLADI!

Podeli vest

Sve do srede biće sparno vreme sa svakodnevnim pljuskovima. Veoma topli i suvi dani stižu u drugoj polovini sedmice, najavljuju meteorolozi

U Srbiji će do srede padati kiša, a od četvrtka nam stiže veoma toplo i suvo vreme sa temperaturama od oko 36 stepeni, pa čak i više, najavljuju meteorolozi.

Nestabilno

Pred nama su još tri izuzetno nestabilna dana sa stalnim smenama kiše i sunca
Đorđe Đurić, "Weather2Umbrella"

Prema njihovim rečima, naredna tri dana biće ponovo nestabilna i sparna, sa svakodnevnim pljuskovima, a živa na termometru popeće se do 30. podeoka. Međutim, u drugoj polovini nedelje najavljivani pravi letnji talas zapljusnuće našu zemlju.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da je padavinama 'odzvonilo' posle srede.

- Pred nama su još tri izuzetno nestabilna dana, sa stalnim smenama kiše i sunce. Grmljavina, nepogode sa gradom i obilne padavine mogu se očekivati od početka nedelje. Danas će tako u celoj zemlji biti oblačno i sparno, a maksimalna dnevna temperatura će ići do 31 stepen, dok će u Beogradu biti 28. U utorak će biti slično vreme i biće uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom, pogotovo popodne i uveče. Lokalno se prognoziraju baš obilne padavine - ističe Đurić.

(FOTO/VIDEO) POTOPLJENO POLA EVROPE! Pogledajte ZASTRAŠUJUĆE fotografije i snimke, SRBIJA JE JOŠ I DOBRO PROŠLA!

On dodaje da stabilizacija sledi od srede, a da će najtopliji dan ove nedelje biti četvrtak, kada i počinje pravo leto.

Oluje, grmljavina i grad tipični za jun

Foto: Tanjug

I mada se čini da su oluje sa gradom i jakim grmljavinama, koje su nas zadesile proteklih dana, pokazatelj ekstremnog vremena, meteorolozi podsećaju da su ovakve pojave potpuno uobičajene za ovo doba godine.
- Ovo jesu snažne oluje, sa obilnim padavinama, ali su potpuno uobičajene za ovo doba godine. Mesec jun je inače najkišovitiji u proseku, tako da ovo i ne čudi. Ovako jake oluje dešavaju se zato što se, usled visokih temperatura u toku dana i vlage, stvaraju moćni oblaci, koji daju jake grmljavine, grad i obilna pražnjenja. Vreme je najesktremnije u večernjim satima zato što je tada atmosfera najzagrejanija, pa ima najviše uslova za ovakvo nevreme - konstatuje Đorđe Đurić.

- Već tokom srede dolazi do stabilizacije u pojedinim delovima Srbije, samo na severoistoku može još doći do lokalnih pljuskova. Najviša dnevna temperatura kretaće se od 28 do 34 stepena. Od četvrtka nam sledi promena vremena, prestanak padavina i sunčani dani. On će ujedno biti i najtopliji dan, sa temperaturama od 36 stepeni, i to više u gradovima Vojvodine, dok će u Beogradu biti 34. Toplo i suvo vreme nastavlja se i za naredni vikend - objašnjava Đurić.

Kako ističe ovaj meteorolog, nema ipak izgleda da bi opasni, vreli talas koji je preplavio zapadnu i centralnu Evropu mogao da zahvati i našu zemlju.

- Mi ćemo biti tek na obodu tog vrelog talasa, što znači da nam preterano visoke temperature, od više od 40 stepeni, ne prete ovoga puta - zaključuje on.

Iz RHMZ upozoravaju na kišovito vreme do polovine sedmice, pa su tako izdali upozorenje za područje cele Srbije na obilne pljuskove sa gradom, sve do 25. juna.

- U zavisnosti od dela Srbije, lokalno se u ponedeljak očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilne padavine, grad i olujni vetar. Duvaće slab i umeren vetar severnog pravca. Prema prognozi, takvo vreme će se zadržati do sredine nedelje. Posle srede, pljuskovi sa grmljavinom i nepogodama mogu se očekivati uglavnom u brdsko-planinskim krajevima, dok će u ostalom delu zemlje biti sunčano i suvo vreme - navode u RHMZ.

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pravednik

pre 4 godine

Badava to pišete. Srbi više ne vjeruju meteorolozima jer nisu predvidjeli Oluju.???

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set